Γκάφα από το Υπουργείο Παιδείας - Δημοσίευσαν τα θέματα

Ακυρώνονται οι εξετάσεις της Δευτέρας των εκπαιδευτικών και πτυχιούχων στην Παιδεία, λόγω πρόωρης ανάρτησης των θεμάτων στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντινίδου, η οποία μίλησε στο SigmaLive, τα θέματα αναρτήθηκαν πρόωρα στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου από λάθος των λειτουργών.

Ως εκ τούτου, οι εξετάσεις της Δευτέρας, 6 Νοεμβρίου, σε Φυσική, Χημεία, Πληροφορική, Θρησκευτικά και Φυσική Αγωγή ακυρώνονται, με τις νέες ημερομηνίες εξέτασης να

αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα μπορούν να ετοιμαστούν νέα εξεταστικά δοκίμια.

Διαβάστε επίσης: Μαρτυρία - Είμαι απογοητευμένη από την ακύρωση των εξετάσεων

Όπως αναφέρει η κα Κωνσταντινίδου, έχει ήδη διαταχθεί διοικητική έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι του λάθους και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι το SigmaLive δέχτηκε από την πρώτη στιγμή δεκάδες τηλεφωνήματα, στα οποία καταγγέλλεται το συγκεκριμένο συμβάν, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι που ταξίδεψαν από το εξωτερικό στην Κύπρο, μόνο για τη συγκεκριμένη εξέταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εξεταζόμενων, σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα εξεταστικά τους κέντρα χωρίς συγκεκριμένη αιτιολόγηση, παρά μόνο με τη δικαιολογία ότι η εξέταση απλώς ακυρώθηκε.


Keywords
Τυχαία Θέματα