Βίκτωρας: Αναφορά στη σημασία της εξόφλησης χρέους προς ΚΤΚ

Την ώρα που άλλοι αναλώνονται, ελλείψει προτάσεων και πολιτικής για τη διαχείριση της χώρας, σε προβολή Fake news, η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά και συστηματικά, όπως και τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια, για τα συμφέροντα των Κυπρίων πολιτών και τη διατήρηση και ενδυνάμωση της ανάπτυξης που έχει επιτευχθεί, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνει, ανακοίνωσε την εξόφληση χρέους

ύψους 615 εκ. ευρώ συν δεδουλευμένους τόκους 6,3 εκ. ευρώ προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Μάλιστα, η εξόφληση αυτή, συνεχίζει, γίνεται από υφιστάμενα ρευστά πλεονάσματα του κράτους χωρίς επιπλέον έκδοση χρέους, κάτι που μειώνει το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 98,4%.

"Επιπλέον, σημαντικό είναι ότι τα προβλεπόμενα ρευστά διαθέσιμα της Κυβέρνησης στο τέλος του 2017 και μετά από αυτή τη συναλλαγή θα καλύπτουν πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2018", προσθέτει.

Αυτό σημαίνει, διευκρινίζει, εξοικονόμηση χρημάτων του Κύπριου φορολογούμενου, αυτό σημαίνει συνετή και νοικοκυρεμένη πολιτική, αυτό σημαίνει ότι ο Κύπριος πολίτης πλέον νιώθει ασφάλεια για το κράτος του, σε αντίθεση με τα όσα έζησε το 2008-2013, αυτό σημαίνει αξιοπιστία του κράτους στα μάτια των ξένων επενδυτών.

Αυτά είναι τα αληθινά νέα τα οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνησή του έχουν να πουν στον κυπριακό λαό. Με αυτά τα πραγματικά νέα, καταλήγει, πορεύεται η Κύπρος με σταθερά βήματα μπροστά, καταλήγει.

Κάποιοι δεν έχουν φρένο στην ανευθυνότητα, αναφέρει ο Β. Παπαδόπουλος

Η Κύπρος, ως διεθνές κέντρο υπηρεσιών, έχει πραγματοποιήσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια στους τομείς του ελέγχου και της διαφάνειας, αλλά αυτό προφανώς δεν αναγνωρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή απάντηση στο Κίνημα Οικολόγων για τα «Paradise Papers», ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι, «υπό το φως της προεκλογικής περιόδου, κάποιοι δεν έχουν φρένο στην ανευθυνότητα».

«Η Κύπρος, ως διεθνές κέντρο υπηρεσιών, έχει πραγματοποιήσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια στους τομείς του ελέγχου και της διαφάνειας. Αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς, αλλά προφανώς δεν αναγνωρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων που βλέπει εμπλοκή της Κύπρου στα Paradise Papers, ακόμη και εκεί που μέχρι στιγμής κανένας δεν ισχυρίστηκε ή δημοσίευσε κάτι ανάλογο», σημειώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα