«Γκάφα» από KFC Γερμανίας με διαφήμιση προσφοράς την Νύχτα των Κρυστάλλων

Η KFC ζήτησε συγγνώμη αφού έστειλε ένα διαφημιστικό μήνυμα σε πελάτες στη Γερμανία, προτρέποντάς τους να τιμήσουν την Kristallnacht  (Νύχτα των Κρυστάλλων) με κοτόπουλο.

Το μήνυμα, επικρίθηκε έντονα με την KFC  να κάνει λόγοι «λάθος στο σύστημά μας».

Η αλυσίδα φαστ φουντ έστειλε μια ειδοποίηση εφαρμογής την Τετάρτη, λέγοντας: "Είναι ημέρα μνήμης για την Kristallnacht! Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με πιο τρυφερό τυρί στο τραγανό κοτόπουλο

σας. Τώρα στο KFCheese!"

Περίπου μια ώρα αργότερα εστάλη ένα άλλο μήνυμα με απολογία, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

«Λυπούμαστε πολύ, θα ελέγξουμε αμέσως τις εσωτερικές μας διαδικασίες ώστε να μην συμβεί ξανά.  Συγχωρέστε αυτό το σφάλμα», φέρεται να ανέφερε το μήνυμα.

Η Γερμανία λαμβάνει σοβαρά υπόψη την επέτειο της 9ης Νοεμβρίου της Kristallnacht, με πολυάριθμες εκδηλώσεις μνήμης και συζητήσεις που έχουν προγραμματιστεί να αντικατοπτρίζουν τη δολοφονία των Ναζί περισσότερων από έξι εκατομμυρίων Εβραίων.

Ο Daniel Sugarman, Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων των Βρετανών Εβραίων, περιέγραψε το αρχικό μήνυμα του KFC ως «απολύτως αποτρόπαιο».

Η Ντάλια Γκρίνφελντ, η αναπληρώτρια διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Εβραϊκή ΜΚΟ Anti-Defamation League, έγραψε στο Twitter: "Πόσο λάθος μπορείς να κάνεις με την Kristallnacht KFC Γερμανίας. Ντροπή σου!"

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε στο περιοδικό Newsweek, η KFC Γερμανίας είπε ότι το μήνυμα οφέιλεται σε bot.

Η αλυσίδα γρήγορου φαγητού είπε ότι η «αυτόματη ειδοποίηση push» «συνδέθηκε με ημερολόγια που περιλαμβάνουν εθνικές εορτές».

Πρόσθεσε ότι ζήτησε «ειλικρινά» συγγνώμη για το «αναίσθητο και απαράδεκτο μήνυμα» και είπε ότι οι επικοινωνίες των εφαρμογών είχαν ανασταλεί ενώ διεξάγεται η εξέτασή τους.

«Κατανοούμε και σεβόμαστε τη βαρύτητα και την ιστορία αυτής της ημέρας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην ισότητα, την ένταξη και το ανήκουμε για όλους», ολοκλήρωσε η εταιρεία λέγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκάφα, KFC Γερμανίας, Νύχτα, Κρυστάλλων,gkafa, KFC germanias, nychta, krystallon