Γήπεδο Λεμεσού: +150% κόστος, -20% χωρητικότητα

Χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση και ενημέρωση για την τελική χωρητικότητα, το υπό ανέγερση ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λεμεσού μοιάζει δεδομένο ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει λιγότερο κόσμο απ’ ό,τι αρχικά προβλεπόταν.

Αυτό άλλωστε υπογράμμισε και με δηλώσεις του -στο πλαίσιο παρουσίασης νέας χορηγικής συμφωνίας- ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης. «Το πρώτο θέμα που προέκυψε είναι πως με βάση τα σχέδια που υπάρχουν, για να τοποθετηθούν τα καθίσματα, θα ήταν πολύ στριμωγμένος ο κόσμος στο γήπεδο. Το δεύτερο είναι πως έχει αλλάξει η UEFA

τις εισηγήσεις της για το γήπεδο.

Θα κάνουμε άμεσα μια νέα μελέτη, με τις νέες προδιαγραφές. Είναι δεδομένο ότι θα μειωθεί ο αρχικός σχεδιασμός της χωρητικότητας του γηπέδου. Μέχρι την άλλη εβδομάδα νομίζω θα ξέρουμε ακριβή χωρητικότητά. Θα είναι περίπου στις 10.500-11.000», δήλωσε ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» εταιρείας.

Ποσοστιαία αυτοί οι αριθμοί συνεπάγονται μείωση της αρχικής χωρητικότητας του γηπέδου κατά 20%. Το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης του κόστους κατασκευής αγγίζει το 150%, καθώς -όπως ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό Active ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πέτριδη- «ένα έργο, που στους αρχικούς σχεδιασμούς θα στοίχιζε 15 εκατομμύρια ευρώ και θα ήταν 13 χιλιάδων θέσεων, φτάσαμε σήμερα να στοιχίζει 38 εκατ. ευρώ συν 10 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο και σίγουρα πολύ λιγότερων θέσεων από τον αρχικό σχεδιασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γήπεδο Λεμεσού, +150, #4520,gipedo lemesou, +150, #4520