Ανάξιος της ιστορίας του, για κλάματα και στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός

Εμφάνιση - φάντασμα για τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη, σε μια συμβολική μέρα για τον σύλλογο. Οι «πράσινοι» είχαν αρκετές και σοβαρές δικαιολογίες με το μέρος τους, όπως την κούραση από τα σερί παιχνίδια, τις σοβαρές απουσίες (Νεμάνια Νέντοβιτς - Ιωάννης Παπαπέτρου), αλλά και την ποιότητα της «λαμπερής» και «γεμάτης» Μπαρτσελόνα.

Όμως, από τη 2η περίοδο (28-10 επιμέρους σκορ) και μετά τα έκαναν... θάλασσα, βρέθηκαν πίσω με διαφορές άνω των 20 πόντων και επιστρέφουν στην Αθήνα με ακόμα μία βαριά ήττα, που

συνδυάστηκε με κακή εμφάνιση. Φυσικά, είναι άλλο μια ήττα από την ισχυρή «Μπάρτσα» και άλλο να χάνεις με 26π. διαφορά, δίχως να παρουσιάσεις ανταγωνιστικό πρόσωπο. Έτσι, ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στο 5-17, με την «Μπάρτσα» να πηγαίνει πια στο 19-5.

Στο κάκιστο βράδυ τους οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν 1/12 τρίποντα, 17 λάθη και... φτωχή συγκομιδή από τους Ντάριλ Μέικον (12π., αλλά με 3/11 σουτ και 4λ.) και Χάουαρντ Σαντ Ρος (2/10 σουτ). Ο μόνος που ξεχώρισε για το «τριφύλλι» ήταν Γιώργος Παπαγιάννης (18π., 4ρ.), με τους Οκάρο Ουάιτ (9π., 4ρ., 3ασ.) και Λευτέρη Μποχωρίδη (7π.) να έχουν μερικά θετικά διαστήματα. Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν οι Νάιτζελ Χέιζ (14π.) και Ντάντε Έξουμ (12π.), με τον Νίκολα Μίροτιτς να μετράει 9π. - 3ρ. και τον Νικ Καλάθη 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 18'.

Ανταγωνιστικός στην 1η περίοδο ο Παναθηναϊκός με... θηρίο τον Παπαγιάννη

Ο κόουτς Πρίφτης ξεκίνησε για πρώτη φορά με την πεντάδα Μποχωρίδης, Μέικον, Κασελάκης, Ουάιτ, Έβανς και η Μπαρτσελόνα πήρε ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή χάρη στον Σερτάκ Σανλί (12-9 στο 5' με 6π., 2ρ. του Τούρκου σέντερ). Όμως, οι «πράσινοι» δεν άφησαν τους Καταλανούς να ξεφύγουν. Παρά τα 7λ. τους στην 1η περίοδο, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έμειναν κοντά (17-15), έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαγιάννη, που ολοκλήρωσε τρεις άλεϊ ουπ συνεργασίες με καρφώματα.

Έξουμ, Καλάθης, Χέιζ και «τούρμπο» των Καταλανών για το +20

Τα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου άλλαξαν τελείως το μομέντουμ. Οι 9 σερί πόντοι του Ντάντε Έξουμ έστειλαν την Μπαρτσελόνα στο +9 (26-17 στο 13'), με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο πρώτο διψήφιο προβάδισμα λίγο αργότερα (28-17 στο 15' με κάρφωμα του Ρόλαντς Σμιτς) και την ελληνική ομάδα να μετράει ήδη 11 λάθη. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης δεν μπορούσε να οργανώσει το «πράσινο» παιχνίδι, ο Πρίφτης επανέφερε με τον Στέφαν Γιόβιτς, αλλά τίποτα δεν άλλαξε σε καμία από τις δύο πλευρές του παρκέ. Η «Μπάρτσα» πάτησε το... τούρμπο με την είσοδο του Νικ Καλάθη και «ξέφυγε» για τα καλά (43-21 στο 19'), με τον Έλληνα γκαρντ μέσα σε 2' να μετράει ένα τρίποντο, ένα κλέψιμο, δύο ριμπάουντ και δύο ασίστ για 3π. του Νάιτζελ Χέιζ. Στο ημίχρονο οι περσινοί φιναλίστ της Euroleague βρίσκονταν στο +20 (45-25) με 12π. του πρώην φόργουορντ της Ζαλγκίρις, με τους φιλοξενούμενους να βιώνουν ένα καταστροφικό δεκάλεπτο.

Άνετη διαχείριση του καταλανικού προβαδίσματος

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφτασαν σε νέο double score (54-27 στο 23' με 3π. του Νίκολα Μίροτιτς) Οι Μποχωρίδης - Ουάιτ - Παπαγιάννης «έτρεξαν» ένα μικρό 6-0 και προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η διαφορά ήταν ούτως ή άλλως μεγάλη (58-38 στο 27'). Ο «Σάρας» κάλεσε γρήγορα τάιμ άουτ και η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο παρκέ πιο συγκεντρωμένη. Οι «πράσινοι» ήταν φανερά κουρασμένοι από τα σερί ματς, οι απουσίες των Νεμάνια Νέντοβιτς - Ιωάννη Παπαπέτρου έκαναν τη ζωή τους δυσκολότερη, ο Ντάριλ Μέικον ήταν αρνητικός (1/7 σουτ και 4λ.) και οι «μπλαουγκράνα»... έκλεισαν το 3ο δεκάλεπτο με το ευρύ +21 (63-42 στο 30').

Δεν μπορούσε να... ροκανίσει την απόσταση ο Παναθηναϊκός

Προφανώς, με το φαβορί να βρίσκεται σε διαφορές άνω των 20 πόντων, η 4η περίοδος έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Αυτό που έμενε να φανεί ήταν κατά πόσο οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να «ροκανίσουν» κάπως την απόσταση, εκμεταλλευόμενοι και το ροτέισιον των πρωταθλητών Ισπανίας. Παρά τη θετική εμφάνιση του Παπαγιάννη, το «τριφύλλι» ήταν σταθερά εκτός ρυθμού (77-49 στο 35'), με το κοινό να στέκεται στα καλάθια του 17χρονου Τζέιμς Νατζί. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Πρίφτης θέλησε να εστιάσει στο ίσως μοναδικό θετικό της βραδιάς: την εξέλιξη του Λευτέρη Μαντζούκα. Έτσι, άφησε αρκετά στο παρκέ τον 18χρονο φόργουορντ και του σχεδιάσε ορισμένες φάσεις. Μέχρι την τελική ευθεία τίποτα δεν άλλαξε (84-58 στο 38'), με την Μπαρτσελόνα να φτάνει στην άνετη νίκη και τον Παναθηναϊκό να προβληματίζει ξανά (86-60).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανάξιος, Βαρκελώνη, Παναθηναϊκός,anaxios, varkeloni, panathinaikos