Γιωρκάτζης και Παπαχαραλάμπους: Συμφωνούν για στρεβλώσεις-Να εφαρμοστεί η Τ.Α

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Ανδρέας Παπαχαραλάμπους φιλοξενήθηκαν στο Πρωτοσέλιδο με αφορμή τον χαμό που γίνεται στον δημόσιο διάλογο αναφορικά με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ.Γιωρκάτζης έκανε λόγο για μια τεράστια αλλαγή. «Αυτά που ακούμε τα δυο αυτές τις μέρες είναι απόλυτα φυσιολογικά. Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν δουλεύουν μέρα νύχτα και προετοιμάζονται για την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή. Με την συγκεκριμένη αλλαγή και έχω εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα, ήμουν μέρος ομάδας συνένωσης εταιρειών.

Δήλωσα πολλές φορές ότι η συνένωση ομάδων ή εταιρειών είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Οι εργαζόμενοι επιμονή και οι πελάτες υπομονή. Θα λειτουργήσουν όχι χωρίς προβλήματα. Τα προβλήματα θα επιλυθούν με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε επίσης: Πετρίδης για Τ.Α: Το αρχικό νομοσχέδιο ξεχειλώθηκε - Πρέπει να προχωρήσουμε

Ο κ.Παπαχαραλάμπους απ’ την πλευρά του είπε πως ο Υπουργός Εσωτερικών είπε αλήθειες.» Δυστυχώς το νομοσχέδιο όπως εγκρίθηκε δεν είναι ιδεατό. Έγιναν τα γνωστά πάρε δώσε. Σήμερα όμως έχουμε μια πραγματικότητα. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να είμαστε έτοιμοι την 1η Ιουλίου. Έγινε ότι έγινε από τα κόμματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι παραδοξότητες.

Το αρχικό νομοσχέδιο έλεγε ότι όλοι οι Δήμοι θα συνενωθούν με κάποιο άλλο. Η Βουλή έκρινε εν τη σοφία της ότι ο Στρόβολος και η Πάφος θα μείνουν μόνοι τους… στον Ακάμα θα υπάρχουν 21 Αντιδήμαρχοι. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να πάμε πίσω. Δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές. Έχει δίκιο ο Υπουργός ότι κάποιοι τα φόρτωσαν στον κόκορα και δουλεύουν για τις εκλογές. Κάποιοι δυστυχώς ξεκίνησαν τον προεκλογικό».

«Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στα νέα σχήματα», είπε ο Γιωρκάτζης. «Μεσοπρόθεσμα θα μειωθεί σίγουρα το κόστος λειτουργίας των οργανισμών», είπε μιλώντας για τη Λευκωσία. «Αυτή τη στιγμή διοικούμε τους Δήμους και προετοιμάζουμε τις δυο μεγάλες αλλαγές. Αποσπάσαμε άτομα που στόχο έχουν την προετοιμασία για την μεταρρύθμιση… ευελπιστούμε ότι το έργο θα επιτευχθεί με απόλυτη επιτυχία. Υπάρχουν αρκετά θέματα που δεν θέλω να τα αναφέρω τώρα.. βγήκαν αρκετά αρνητικά. Σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους μπορούν να αλλάξουν πράγματα. Τώρα έγιναν πολλά. Κυριότερο είναι ότι αποσπάσαμε ομάδα μεταρρύθμισης».

Ολόκληρη η παρέμβαση των δυο Δημάρχων στο βίντεο πιο κάτω:

Keywords
Τυχαία Θέματα