Γιλντιρίμ: Η λύση θα διασφαλίζει εγγύηση της Τουρκίας

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, την οποία επισκέπτεται, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το Κυπριακό και αφού πρώτα αναφέρθηκε στο χθεσινό περιστατικό με Αναστασιάδη - Ακιντζί, στη συνέχεια επανέλαβε το αίτημα για τις 4 ελευθερίες.

«Χθες, ο Αναστασιάδης προφανώς εκνευρίστηκε, χτύπησε την πόρτα και έφυγε, αλλά μετά είπε 'εγώ πήγα για τσιγάρο' και επέστρεψε. Η Τ/Κ πλευρά είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Ποτέ δεν τηρεί στάση που να ανακόπτει τη λύση. Η λύση

πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστεί. Το αντίτιμο της μη λύσης, το πληρώνει η τ/κ πλευρά.

Δυστυχώς, η ε/κ πλευρά, παρά τις προειδοποιήσεις μας το 2004, έγινε πλήρες μέλος της Ε.Ε., με τρόπο που να εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί. Εκείνη τη μέρα, δεν επιτεύχθηκε κάποια λύση. Είμαι βέβαιος ότι η λύση που θα υπάρξει εδώ, θα διασφαλίσει την ασφάλεια στο νησί. Θα διασφαλίσει τη συνεχή αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας και θα αναγνωρίσει το δικαίωμα για δίκαιη και ίση διοίκηση της κάθε πλευράς. Πάνω σε αυτό, αναλογεί και στην Ε.Ε. ένα καθήκον. Οι 4 ελευθερίες της Τουρκίας πρέπει να τεθούν υπό την εγγύηση της Ε.Ε.», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα