Γιατροί καταγγέλλουν ότι εργάζονται σερί βάρδιες – Ετοιμάζουν στάση εργασίας

Για την τρίωρη στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου  Πάφου την ερχόμενη Παρασκευή, εξαιτίας της υποστελέχωσης, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας.

Όπως ανέφερε, «εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μπούμε στην ίδια ζυγαριά με τον ΟΚΥπΥ, με αυτούς που διαχειρίζονται τα δημόσια νοσηλευτήρια. Να τα βάλουμε όλα κάτω και εκεί που

υπάρχουν ευθύνες να μας αποδοθούν. Δεν βγάζουμε την ουρά μας απ΄ έξω. Αλλά να αποδοθούν ευθύνες, αλλιώς δεν θα λυθεί το θέμα».

Αυτός που δεινοπαθεί είναι ο ασθενής και θα πρέπει να αρχίσουμε να υλοποιούμε τις υποσχέσεις και να μην λέμε πως οι γιατροί φταίνε για όλα, κάποιοι άλλοι φταίνε πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα προβλήματα στα ΤΑΕΠ, ανέφερε ότι έγιναν επαφές ωστόσο δεν ήταν ικανοποιητικός ο αριθμός, αλλά και το περιεχόμενο.

Όπως είπε ο κ. Κούμας, το μόνο «όπλο» που έχουν είναι τα απεργιακά μέτρα, «αφού δεν αντιλαμβάνονται πρέπει να πιέσουμε».

Σημείωσε πως τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, υπάρχουν και σε άλλες πόλεις.

«Αναγκάζονται συνάδελφοι να εργάζονται την πρωινή βάρδια, να ξεκουράζονται το απόγευμα και να εργάζονται και τη βραδινή, έλεος».

Βάλλοντας κατά του ΟΚΥπΥ, ανέφερε πως δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει δημόσια νοσηλευτήρια

Τόνισε πως αναμένουν να προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, με αφορμή και την απάντηση που έλαβαν για την εξαγγελία της στάσης εργασίας. 

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΥΚΙ: Τρίωρη στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου την Παρασκευή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατροί, – Ετοιμάζουν,giatroi, – etoimazoun