Γιατροί χωρίς Σύνορα-Συγκλονιστική αποκάλυψη για βομβαρδισμό

Σε τουλάχιστον 16 ανέρχονται οι νεκροί, κατά τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου των Γιατρών χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, το οποίο επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται και επτά ασθενείς, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ενώ τα υπόλοιπα εννέα θύματα ήταν εργαζόμενοι της οργάνωσης. Ακόμα 37 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τηλεφωνήσαμε στο ΝΑΤΟ, αλλά συνέχισε τον βομβαρδισμό...

Η ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί

Χωρίς Σύνορα (MSF) δήλωσε πως μέλη του προσωπικού της τηλεφώνησαν έξαλλα σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στο ΝΑΤΟ στην Καμπούλ και στην Ουάσινγκτον καθώς οι βόμβες έπεφταν βροχή στο νοσοκομείο τους στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν για σχεδόν μία ώρα, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η πρώτη βόμβα έπεσε στις 2.10 π.μ. (τοπική ώρα) και το προσωπικό των MSF τηλεφώνησε σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ στις 2.19 π.μ. και σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον μερικά λεπτά αργότερα, και ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε μέχρι τις 3.13 π.μ., δήλωσε αξιωματούχος των MSF, οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί λέγοντας πως σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις των ΓΧΣ, πολλοί νοσηλευτές και νοσηλευόμενοι παραμένουν αγνοούμενοι. Όπως έχει ανακοινώσει η οργάνωση, τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν στο χώρο 105 ασθενείς και συγγενείς τους και περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι.

Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Guardian» μετέδιδε πληροφορίες πως οι νεκροί ανέρχονται σε 20, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην επίσης βρετανική Telegraph ότι είχε δει περίπου 50 σορούς στο σημείο της επίθεσης.

Συγγνώμη των ΗΠΑ ...

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της χώρας έπειτα από τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου το οποίο διαχειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Ο στρατηγός Τζον Κάμπελ έδωσε λεπτομέρειες στον πρόεδρο Άσραφ Γάνι και ζήτησε συγγνώμη, ανέφερε ανακοίνωση από το γραφείο του Γάνι.

Εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αμέσως το τηλεφώνημα του Κάμπελ στον Γάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα