Συνεισφορά της Κύπρου στην ευρωπαϊκή έρευνα και καινοτομία

Για την Ευρώπη η επιστήμη, η έρευνα και η καινοτομία είναι σήμερα πιο σημαντικές από ότι ποτέ προηγουμένως, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Έρευνας, Καινοτομίας και Επιστημών Carlos Moedas, μιλώντας σήμερα κατά τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ηλιακών Εφαρμογών του Ινστιτούτου Κύπρου «ΠΡΩΤΕΑΣ».

Ο κ. Moedas στην ομιλία του επεσήμανε πως για την Κύπρο η επιστήμη και η τεχνολογία αποτελούν κάτι περισσότερο από εθνικούς στόχους, αποτελούν στόχους

ανοικτούς για ολόκληρο τον κόσμο. Σημείωσε πως αυτό το εργαστήρι αποτελεί το πιο πρόσφατο δείγμα, από τα πολλά που έχει επιδείξει η Κύπρος στη συνεισφορά της στην ευρωπαϊκή έρευνα σε ότι αφορά τη διαχείριση υδάτων και την ηλιακή ενέργεια.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως το εργαστήριο "ΠΡΩΤΕΑΣ" θα παίξει το δικό του ρόλο στα θέματα της ηλιακής ενέργειας και στις τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνοντας πειράματα υψηλών προδιαγραφών και φέρνοντας μαζί κορυφαία μυαλά σε ότι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο και την αφαλάτωση.

Συνεχάρη το Ινστιτούτο Κύπρου, σημειώνοντας ότι κάθε επιτυχία του αποτελεί πηγή έμπνευσης για άλλους ερευνητικούς οργανισμούς και μικρά κράτη, ώστε να επιδιώκουν την αριστεία στον τομέα της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας.

Βασιζόμαστε σε εσάς, ώστε να συνεχίσετε να αποτελείτε λαμπρό παράδειγμα για τα μεγάλα πράγματα που μπορούν να πετύχουν τα μικρά έθνη, σημείωσε.

(ΚΥΠΕ/ΕΚ/ΜΚ)

Keywords
Τυχαία Θέματα