Γιατί δεν υπάρχει υποδοχή για ακουστικά στο iPhone 7;

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του iPhone 7, είναι η απουσία υποδοχής για ακουστικά, τα οποία θα συνδέονται στη συσκευή μέσω ειδικού εξαρτήματος από τη θέση που το κινητό τηλέφωνο μπαίνει στην πρίζα.

Η εταιρεία προσδοκά με αυτόν τον τρόπο να προωθήσει τη χρήση ασύρματων ακουστικών, κυκλοφορώντας μια νέα σειρά με την ονομασία Airpads.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό

η κίνηση αυτή να ενοχλήσει πολλούς καταναλωτές, αφού πλέον θα χρειάζονται ειδικό αντάπτορα για τα ήδη υπάρχοντα ακουστικά τους. Παρόλα αυτά, η Apple υποστηρίζει ότι τα πλεονεκτήματα για τα ασύρματα ακουστικά είναι πολλά, όχι βέβαια το γεγονός ότι πρόκειται να κοστίζουν 211 δολάρια, δηλαδή περίπου 187 ευρώ.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα ασύρματα ακουστικά μπορούν να συνδεθούν πολύ πιο εύκολα με το τηλέφωνο σε σχέση με τη συνηθισμένη τεχνολογία Bluetooth.

Επιπλέον, τα Airpods περιλαμβάνουν υπέρυθρους αισθητήρες ώστε να «αναγνωρίζουν» πότε είναι τοποθετημένα στο αυτί του χρήστη. Αυτό τους επιτρέπει να σταματούν αυτόματα τη μουσική όταν εξέρχονται από την κοιλότητα του αυτιού. Επίσης, αισθητήρες κίνησης στα ακουστικά επιτρέπουν στην εικονική βοηθό Siri να ενεργοποιείται ώστε ο χρήστης να μπορεί να δίνει φωνητικές εντολές, χτυπώντας τα δύο συνεχόμενες φορές στο πλάι.

Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να συνηθίσουν το γεγονός ότι θα αναγκάζονται πλέον να φορτίζουν δύο συσκευές αντί για μία. Η Apple ανακοίνωσε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των Airpads θα φτάνει τις «πέντε ώρες» μετά από μια πλήρη φόρτιση. Εντούτοις θα συνοδεύονται από μια θήκη με δυνατότητα φόρτισης, κάτι που μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 24 ώρες προτού χρειαστεί να συνδεθούν σε πρίζα.

Μία ακόμα σχετική αλλαγή που θα έχει η νέα συσκευή είναι η εισαγωγή των στέρεο ηχείων -ένα σε κάθε άκρη της συσκευής. Με τον τρόπο αυτόν η Apple υποστηρίζει ότι η συσκευή θα μπορεί να αποδώσει τη διπλή ένταση ήχου σε σχέση με το iPhone 6S.

Πηγή - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα