Γιατί δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Κύπρο σε σχέση με άλλες χώρες

Στο "Μεσημέρι και Κάτι" φιλοξενήθηκε ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Κωνσταντίνος Τσιουτής ο οποίος ανέλυσε τα θετικά προτερήματα της Κύπρου συγκριτικά με μεγάλες χώρες που πλήττονται από τον κορωνοιό.

Χώρες με μεγάλο πληθυσμό άρχισαν θέτουν αυστηρότερα μέτρα λόγω έντονου συγχρωτισμού που είχε ως αποτέλεσμα την υπέρ μετάδοση. Αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει στην Κύπρο και αυτό ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς.

«Το ενδεχόμενο

του lockdown δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε»

Στη Κύπρο εξαιτίας του ότι είναι μικρός ο πληθυσμός, δεν χρησιμοποιούνται πολύ τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν έχουμε χώρους μεγάλων συναθροίσεων και δεν έχουμε ούτε μεγάλα εργοστάσια. Αυτοί οι παράγοντες εξήγησε ο δρ. Τσιουτής βοηθούν πολύ στην καλή επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Μια έξαρση όπως αυτή της Λάρνακας, συνέχισε ο δρ.Τσιούτης, μπορεί να περιοριστεί. 

Παράλληλα τόνισε ότι η Κύπρος είναι από τις μοναδικές χώρες που έχει τόσο αυστηρά επιδημιολογικά κριτήρια στο αεροδρόμιο για χώρες του εξωτερικού.

Κλείνοντας ανέφερε τις 4 οντότητες που θα προκύψουν τον χειμώνα, οι οποίες μπορούν εύκολα να μπερδέψουν τον ασθενή εξαιτίας του ότι έχουν λεπτές διαφορές μεταξύ τους. Ένας γιατρός μπορεί να τα ξεχωρίσει σε μεγάλο βαθμό, με τη βοήθεια του ιστορικού του ασθενή.

Οι 4 οντότητες:

• Γρίπη

• Κορωνοιος

• Κοινό κρυολόγημα

• Αλλεργίες

Διαβάστε επίσης: 

Το «κόκκινο» 14ημερο του κορωνοϊού στην Κύπρο (ΠΙΝΑΚΕΣ)Εμβόλιο Γρίπης: Οι δικαιούχοι που θα το λάβουν δωρεάν και πότε αναμένεται

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρο,kypro