Covid-19-Γερμανία:Ταχεία επέμβαση για την αποφυγή αύξησης των κρουσμάτων

Η καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα (28/9) την ηγεσία του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), ότι τα κρούσματα της Covid-19 μπορούν να φθάσουν τα 19.200 ημερησίως, αν συνεχισθεί η σημερινή τάση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία θα πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

«Οφείλουμε γρήγορα να περιορίσουμε τις μολύνσεις και να επέμβουμε», δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ.

«Πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες,

διατηρώντας , συγκεκριμένα, την οικονομία σε λειτουργία και τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ανοικτούς. Το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον αυτήν την στιγμή».

Σύμφωνα με την Bild, η Αγγελα Μέρκελ θεωρεί προβληματικά τα πάρτι, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, καθώς και τις επισκέψεις σε εστιατόρια.

Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε 1.192 νέα κρούσματα Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο , επί συνόλου 285.332 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας στην Γερμανία συνολικά.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 9.460, με αύξηση κατά 3 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο.

Διαβάστε επίσης:

 Covid19: Τα μέτρα που επιβάλλονται σε διάφορες χώρες του κόσμου«Θερίζει» ο κορωνοϊός: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι θάνατοι παγκοσμίως

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Covid#4519#45Γερμανία Ταχεία,Covid#4519#45germania tacheia