Γιατί δεν εκδόθηκε κόκκινη προειδοποίηση; Τι απαντά η Μετεωρολογική (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον λόγο που δεν εκδόθηκε πιο έντονη προειδοποίηση σχολίασε μεταξύ άλλων ο μετεωρολογικός λειτουργός, Μιχάλης Μούσκος, φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι αυτό που έγινε με τον ανεμοστρόβιλο στη Λεμεσό ήταν πολύ μεμονωμένο, τοπικό και μικρής διάρκειας.

«Ο ανεμοστρόβιλος είναι ένα φαινόμενο που είναι πολύ δύσκολο στην κοινότητα της μετεωρολογίας να προβλεφθεί. Αν δείτε συνολικά τι έχει γίνει στην Κύπρο κίτρινη προειδοποίηση κάλυπτε πλήρως αυτά που αναμέναμε», τόνισε.

Σημείωσε

ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που ευνοούν τις συνθήκες για δημιουργία ανεμοστρόβιλου αλλά δεν βλέπουμε να δημιουργείται, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δημιουργείται.

«Είναι ένα φαινόμενο που μέχρι ενός βαθμού μπορεί να θεωρηθεί ως τυχαίο μέσα σε μια ισχυρή καταιγίδα. Παίζει ρόλο η ορογραφία το ανάγλυφο μιας περιοχής και άλλοι τοπικοί παράγοντες σε πολύ μικρή περιοχή και δεν είναι εύκολο να ανιχνευθεί», πρόσθεσε.

Κλείνοντας ανέφερε ότι, τα κριτήρια για έκδοση κόκκινης προειδοποίησης είναι η ένταση της βροχής, το χαλάζι και οι ανέμοι.

Διαβάστε επίσης: 

Κακοκαιρία Γερμασόγεια: Πολίτης ακρωτηριάστηκε – Υποβάλλεται σε επέμβαση

Μπήκε σε σπίτι ο ανεμοστρόβιλος: «Υγεία πάνω απ’ όλα..θα τα φτιάξουμε»

ΒΙΝΤΕΟ: Η επόμενη μέρα στον παραλιακό Λεμεσού – Μετρούν ζημιές οι πολίτες

Χαλασμός Κυρίου στη Λεμεσό:«Καρδιά» της κακοκαιρίας η Γερμασόγεια(ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Λεμεσός: «Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο παραλιακός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα