ΥΠΑΜ Ουκρανίας: Kαταστράφηκε ρωσικό πολεμικό πλοίο ανοιχτά της Κριμαίας (VID)

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό. Το μεγάλο αποβατικό πλοίο Caesar Kunikov δέχτηκε επίθεση από drones του ναυτικού την Τετάρτη, λέει το Κίεβο, καθώς εμφανίστηκαν βίντεο που δείχνουν μια στήλη καπνού να υψώνεται πάνω από το νερό.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, γνωστή με το ουκρανικό ακρωνύμιο GUR, δήλωσε ότι η μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της «Ομάδα 13» βύθισε το Kunikov.

Veni, vidi, vici.@DI_Ukraine released video

of the successful strike on the russian landing ship Caesar Kunikov. pic.twitter.com/RPcpDi0Dck

— Defense of Ukraine (@DefenceU) February 14, 2024

Ο ρωσικός στρατός δεν σχολίασε αμέσως τον ισχυρισμό, λέγοντας μόνο ότι κατέρριψε έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

H είδηση προκύπτει έρχεται αφού ο πρεσβευτής της Μόσχας στο Ηνωμένο Βασίλειο επέμεινε την Τρίτη ότι «η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί» λόγω των «τεράστιων» πόρων της.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας φαίνεται να δείχνει την επίθεση στο Kunikov, ένα αποβατικό πλοίο κλάσης Ropucha που παραγγέλθηκε το 1986.

Το βίντεο  λαμβάνεται από τη σκοπιά ενός ή περισσότερων θαλάσσιων drones, το κλιπ φαίνεται να δείχνει το μη επανδρωμένο όχημα να πλησιάζει το πολεμικό πλοίο.

Αργότερα, το βίντεο φαίνεται να δείχνει το πολεμικό πλοίο στο πλάι του, προφανώς να βυθίζεται μετά την επίθεση.

Το Kunikov είχε χώρο για να μεταφέρει 10 κύρια άρματα μάχης και 340 στρατιώτες.

Το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε στο Χ: «Την ώρα της επίθεσης, το πλοίο βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας, κοντά στην Αλούπκα».

Η είδηση προέκυψε  μετά την αναφερόμενη βύθιση ενός ρωσικού πυραυλικού σκάφους νωρίτερα αυτόν τον μήνα και την περίφημη καταστροφή του ναυαρχίδας καταδρομικού Moskva.

Keywords
Τυχαία Θέματα