Γιατί δεν αποφασίστηκε η αύξηση των ομάδων σε 14

Μολονότι δεν βρισκόταν στην ατζέντα των υπό συζήτηση θεμάτων, η αύξηση των ομάδων της α’ κατηγορίας από 12 σε 14 απασχόλησε τη χθεσινή (8/5) άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για απόφαση που συνοδεύεται από τροποποίηση της προκήρυξης, συνεπώς απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία, των τεσσάρων πέμπτων των μελών (16 από τα 21).

Ωστόσο το θέμα δεν έφτασε σε ψηφοφορία και ο λόγος ήταν η… μεθεπόμενη περίοδος! Αναλυτικά: εξαιρουμένων

του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης, που εκπροσωπήθηκαν στην άτυπη Γενική Συνέλευση από τους Νίκο Κίρζη και Ευγένιο Χαμπουλλά αντιστοίχως, τα υπόλοιπα σωματεία ήταν θετικά σε πρωτάθλημα 14 ομάδων την επόμενη σεζόν.

Σημείο προστριβής και διαφωνίας, ωστόσο, αποδείχθηκε η πρόταση του προέδρου της Νέας Σαλαμίνας, Θουκή Θουκυδίδη, να μην αποφασιστεί ταυτόχρονα (από τώρα δηλαδή) η επιστροφή στο μοντέλο των 12 ομάδων την περίοδο 2021/22, αλλά αυτό να συζητηθεί εκ νέου το επόμενο καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη εισήγηση βρήκε αντίθετους, πλην των Απόλλωνα και Ανόρθωσης, και τους υπόλοιπους μεγάλους, με αποτέλεσμα η συζήτηση να μην προχωρήσει περαιτέρω και να μην αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης ούτε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως ματαιώνεται ή μπαίνει στο συρτάρι. Στον αντίποδα, παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η υλοποίησή της εξαρτάται από την απόφαση για την τύχη της σεζόν στην α’ κατηγορία.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο ότι η ΚΟΠ ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει υποβιβασμός στις μικρότερες κατηγορίες, οι οποίες κατέβασαν οριστικά ρολά (σ.σ. δημιουργώντας δεδικασμένο σε περίπτωση που συμβεί το ίδιο και στην α’ κατηγορία), ενώ άφησε ανοικτό -για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.- το format των διοργανώσεων για την περίοδο 2020/21, άρα και το θέμα της ανόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα