Γιαννάκη: Με διεκδικητικότητα οι προσπάθειες για λύση

Με διεκδικητικότητα, ενότητα και ομοψυχία θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Σε ομιλία του στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Πετράκη Κυπριανού στην Κοινότητα Οράς της επαρχίας Λάρνακας, ο κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι «ο αγώνας για την ελευθερία της πατρίδας μας συνεχίζεται» αφού «εξακολουθεί να παραμένει μοιρασμένη και να αποτελεί και πάλι στόχο της τουρκικής βουλιμίας. Γι’ αυτό και είναι χρέος

όλων μας να συνεχίσουμε σταθερά και δυναμικά την έμπρακτη υλοποίηση της πολιτικής μας για μια αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση του εθνικού μας προβλήματος μέσα από συνομιλίες βασισμένες πάνω στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και διεθνές δίκαιο».

Πρόσθεσε ότι «για να πετύχουμε το στόχο μας πρέπει όλοι ενωμένοι μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις να συνεχίσουμε την πολιτική που συνίσταται στη στενή και αρμονική συνεργασία με τη Ελλάδα που είναι το μοναδικό και ουσιαστικό μας στήριγμα. Η ιδιότητα μας ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωση διασφαλίζει την εξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην μετά την λύση εποχή, ως ενός κράτους το οποίο δεν θα υστερεί σε τίποτα από τα σημερινά σύγχρονα κράτη» είπε και σημείωσε πως «η πολιτική αυτή αποτελεί μια από τις θεμελιακές προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας βιώσιμης και εθνικά αξιοπρεπούς λύσης του προβλήματος μας».

Το μόνο που σίγουρα ξέρουμε, συνέχισε «είναι ότι δεν θα υποκύψουμε στις απειλές και στους εκβιασμούς της Τουρκίας, δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα ξεγράψουμε τα σκλαβωμένα εδάφη μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα μας. Θέλουμε και αναζητούμε μια σωστή λύση, όχι μια οποιαδήποτε διευθέτηση που θα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον μας».

Αφού ανέφερε ότι «δεν αρνούμαστε το διάλογο, επιθυμούμε και θέλουμε το διάλογο, κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας» ο Επίτροπος Εθελοντισμού σημείωσε πως «με διεκδικητικότητα αλλά με ρεαλισμό, με ενότητα και ομοψυχία, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να βρούμε μια λύση του Κυπριακού, βιώσιμη και λειτουργική, χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα, μια λύση με ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Λατίνους, Αρμενίους, Μαρωνίτες».

Αυτό κατέληξε «είναι το χρέος μας αλλά και το καλύτερο μνημόσυνο στον ήρωα Πετράκη Κυπριανού, αλλά και σε όσους θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για την ελευθερία και για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων της Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα