Γιαγιά χτύπησε στο ΓΝ και δεν ερχόταν γιατρός-Η απάντηση ΓΝ

Σάλος προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα μετά από καταγγελία ότι ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε από τις κυλιόμενες σκάλες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και δεν ερχόταν γιατρός στο κάλεσμά της.

Η καταγγελία έγινε στην γνωστή σελίδα στο facebook «Που πήγαμε και δεν μας άρεσε» με τον χρήστη ο οποίος το ανάρτησε να καταγγέλλει ολιγωρία των γιατρών του Νοσοκομείου οι οποίοι μάλιστα όταν κλήθηκαν να παραλάβουν την γυναίκα για να την μεταφέρουν στις Πρώτες Βοήθειες ανέφεραν ότι έχουν «πολλή δουλειά».

Το SigmaLive

επικοινώνησε με τον Διευθυντή των Πρώτων Βοηθειών, δρ.Ανδρέα Ηλιάδη ο οποίος ήταν ενήμερος για το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16 Μαΐου στο Γενικό Νοσοκομείο. Ο Δ/ντης Πρώτων Βοηθείων υπογράμμισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν ανέφεραν ότι έχουν «πολλή δουλειά» στο κάλεσμα της γυναίκας.

Αυτό που συνέβη τόνισε ο γιατρός, ήταν ότι λόγω του ότι στις πρώτες βοήθειες υπάρχει μόνο ένας messenger την συγκεκριμένη στιγμή ήταν απασχολημένος με αποτέλεσμα να κληθεί δεύτερος προκειμένου να παραλάβει την γυναίκα, πράγμα το οποίο έγινε όπως σημείωσε στο SigmaLive ο δρ.Ηλιάδης.

Η γυναίκα δεν έφερε σοβαρό τραυματισμό και αφού εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς ακολούθως απολύθηκε, με δεμένο το πόδι.

Το εν λόγω περιστατικό με ηλικιωμένους να χτυπούν στις κυλιόμενες σκάλες, είναι συχνό φαινόμενο στο Γενικό Νοσοκομείο όπως επισημάνθηκε, στο SigmaLive.

Η καταγγελία αναφέρει τα εξής:

"Ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθησε να ανεβεί από τις κυλυώμενες σκάλες και δεν μπορούσε, πήγε άλλη ηλικιωμένη να την βοηθήσει, στην προσπάθεια της η δεύτερη να βοηθήσει έχασε την ισορροπία της και κυλύστηκε από τις σκάλες, έτρεξα αμέσως να την πιάσω και παρόλο που εγώ προσπαθούσα να την πιάσω πάνω μου η σκάλα κυλούσε και η γυναίκα έκανε τούμπες.. την τράβηξα από τους ώμους προς τα κάτω ενώ η σκάλα κυλούσε ακόμα και την τραβούσε προς τα πάνω.

Τελικά κατάφερα να την βγάλω από την κυλυώμενη σκάλα και η γυναίκα ζήτησε αμέσως ιατρική περίθαλψη γιατί χτύπησε τη μέση και τα πόδια της. Ενώ ενδιαφέρθηκαν να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες, άτομα από το φαρμακείο και κάποιος messenger του νοσοκομείου, η απάντηση των πρώτων βοηθειών είναι ότι "Έχουμε πολλή δουλειά και δεν έχει κάποιον να έρθει, έβρετε κάποιον άλλον γιατρό που ποτζιή" Σκεφτείται ότι το περιστατικό έγινε σε νοσοκομείο αλλά δεν υπήρχε γιατρός/νοσοκόμος να έρθει.. Μετά από έντονο πρόβλημα που δημιουργήθηκε τελικά βρέθηκε και γιατρός και νοσοκόμος...
Κι εγώ ρωτώ:

1. Γιατί την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχε ένα άτομο να κλείσει τον διακόπτη της κυλυώμενης σκάλας, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα;
2. Είμαστε σε νοσοκομείο, τι εννοούν δεν υπάρχει κάποιος να έρθει;
3. Έπρεπε να γίνει πρόβλημα για να έρθουν να πιάσουν τη γυναίκα;

Τα συμπεράσματα δικά σας..."

Keywords
Τυχαία Θέματα