Προχωρά η διαδικασία για πώληση των θυγατρικών της Λαϊκής

Όσο η διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας αργεί να προχωρήσει, το κούρεμα των καταθετών μεγαλώνει, όπως προκύπτει από την πώληση των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου που διατηρούσε στο χαρτοφυλάκιό της, ενώ η διαδικασία για την πώληση των θυγατρικών

στο εξωτερικό βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου αποτελούσαν το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Λαϊκής, ενώ όπως αναφέρει δημοσίευμα της StockWatch, η τράπεζα διαπραγματευόταν την πώληση των μετοχών κοντά στα €4,80 πριν περίπου τρία χρόνια, όταν εκδόθηκε νέο κεφάλαιο. Τότε η Κεντρική Τράπεζα είχε υποστηρίξει ότι η καθυστέρηση στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων θα αποβεί προς όφελος των κουρεμένων καταθετών.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη βδομάδα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, διαδραμάτισε σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην πώληση των μετοχών έναντι €65 εκ., με τις υπόλοιπες μετοχές να αναμένεται να πωληθούν σε ορίζοντα εξαμήνου.

Η πώληση των μετοχών δεν άφησε αδιάφορους τους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής, οι οποίοι αντέδρασαν, με τον διαχειριστή Κλεόβουλο Αλεξάνδρου να αναφέρει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η διαδικασία πώλησης των θυγατρικών στη Ρουμανία βρίσκεται στην τελικά στάδιο, ανεβάσει ρυθμούς.

Όπως αναφέρει για την περίπτωση της Ρουμανίας, η διαδικασία της πώλησης έχει συμφωνηθεί, με την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας να έχει δώσει ήδη την έγκρισή της. Ωστόσο, εκκρεμεί προς το παρόν η έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Βηρυτού, με αποτέλεσμα η διαδικασία να αρχίσει από την αρχή. Προς το παρόν οι ενδιαφερόμενοι είναι πέντε, και οι προσφορές αναμένεται να κατατεθούν μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Όσον αφορά στην Ουκρανία, ο κ. Αλεξάνδρου επισημαίνει ότι η συμφωνία έχει υπογραφεί τον Νοέμβριο του 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Τέλος, σχετικά με την πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας, η διαδικασία θα ξεκινήσει σύντομα και σύντομα θα απευθύνουν πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμβούλους.

Σημειώνεται επίσης ότι η Λαϊκή Τράπεζα είχε θυγατρικές επίσης στη Ρωσία, στη Σερβία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μάλτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα