Για το δάσος Ακαδημίας ενάντια στις μπουλντόζες (pics)

Ε Ν Α Ν Τ Ι Ο Ν της δενδροκτόνας μπουλντόζας του Κράτους, διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου Αγλαντζιάς. Για να διασώσουν το δασάκι της Ακαδημίας στη Λευκωσία, τον ακρωτηριασμό του οποίου σχεδίασε και επιχειρεί το κρατικό Τμήμα Δημοσίων Έργων, με υποταγμένο τον Δήμο Αγλαντζιάς, για τη διαπλάτυνση των δρόμων.

Δεν εγκατέλειψαν τα μαθήματά τους, στο ευρισκόμενο εντός του δασυλλίου σχολείου τους. Βγήκαν διαδήλωση μετά τη λήξη των μαθημάτων τους. Αφήνοντας

τους γονείς τους να περιμένουν για το μεσημβρινό γεύμα.

Κάποιοι από τους γονείς τους, αλλά κι οι παππούδες κι οι γιαγιάδες τους, όταν εκείνοι ήταν μαθητάκια στα σχολεία της Λευκωσίας, φύτεψαν εκείνα τα δένδρα, στον χώρο της τότε Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Στην ετήσια «Ημέρα του Δένδρου», που είχαν τότε τα δημοτικά και γυμνάσια.

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης, που μίλησε το πρωί στο Ράδιο Πρώτο, δήλωσε ότι αρχικά εναντιωνόταν στα σχέδια των «προδιαγραφών» των Δημοσίων Έργων, στο τέλος όμως συμβιβάστηκε για τη… μικρότερη καταστροφή του ανακηρυχθέντος αλλά καταφρονούμενου και απειλούμενου πλέον «Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακαδημίας».

Απλώθηκαν με τις φωνές και τα πανό τους στα σύνορα του δάσους με τον δρόμο τα γυμνασιόπαιδα, κραυγάζοντας ρυθμικά τα συνθήματά τους: «Να μείνουνε τα δένδρα εν ζωή / μον’ έτσι η Αγλαντζιά μας / θα το χαρεί»! Και: «Κάτω τα χέρια από τα δένδρα»!

Παρών, για να τους συμπαρασταθεί, ήταν εκεί και ο βουλευτής, πρόεδρος των Οικολόγων κ. Γ. Περδίκης. Και οι καθηγήτριες κι οι καθηγητές τους (παρά τις διαταγές του Υπουργείου Παιδείας), ήσαν εκεί για τις όποιες ανάγκες ασφάλειας των παιδιών, στον ταλαιπωρημένης κυκλοφορίας δρόμο…

Λάζ.Α.Μαύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα