Για την πτυχή της ασφάλειας συζήτησαν Ε/κ και Τ/κ κόμματα στο Λήδρα Πάλας

Για την πτυχή της ασφάλειας συζήτησαν την Πέμπτη αρχηγοί ή εκπρόσωποι Ε/κ και Τ/κ κομμάτων που συναντήθηκαν στο Λήδρα Πάλας σε καθιερωμένη δικοινοτική συνάντηση υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας.

Σε κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι τα κόμματα εξέφρασαν απόψεις για το θέμα που πρότεινε το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) δηλαδή:

«Το ιστορικό καθήκον των καιρών μας δεν πρέπει να είναι να κρατάμε τις κοινότητές μας ειρηνικά χωρισμένες, αλλά να τις φέρουμε ενεργά κοντά. Για να το πετύχουμε αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το δίλημμα

ασφαλείας που βρίσκεται στην καρδιά του Κυπριακού, για το οποίο οι ενέργειες που γίνονται από τη μία κοινότητα, προκειμένου να αυξηθεί η δική της ασφάλεια, προκαλούν αντιδράσεις από την άλλη, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε μείωση αντί αύξηση της ασφάλειας».

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων, αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν, αντάλλαξαν ιδέες για το προτεινόμενο ζήτημα, αναγνωρίζοντας ότι η πτυχή της ασφάλειας του Κυπριακού είναι ζωτικής σημασίας και για τις δύο κοινότητες και κατά συνέπεια θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και από τις δύο πλευρές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι, ως πρώτο βήμα, οι ανησυχίες για την ασφάλεια κάθε κοινότητας, αναγνωρίζονται από την άλλη.

Επιπλέον, «οι εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν τη θέση τους ότι το παρόν status quo και η έλλειψη διαπραγματεύσεων δεν είναι αποδεκτά και εξέφρασαν την προθυμία τους για καλλιέργεια θετικού κλίματος για ταχεία επανέναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών και των δύο κοινοτήτων».

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 με οικοδεσπότη το Δημοκρατικό Κόμμα (DP).

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα