Για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Επίκαιρη ημερίδα με πρακτικά εργαστήρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Το τμήμα Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων, της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνει την ημερίδα: «ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το ηλεκτρονικό έγκλημα 2018». Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, μεταξύ 09:30 και 13.00, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Μέσα από πρακτικά εργαστήρια, γονείς και παιδιά ηλικίας 12-16 ετών, θα ενημερωθούν, με τη βοήθεια πραγματικών σεναρίων, για την αντιμετώπιση και τη καταπολέμηση του ηλεκτρονικού

εγκλήματος. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν από φοιτητές του κλάδου Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων (MIS), υπό την καθοδήγηση της Δρ. Δέσπως Κτωρίδου, Επικεφαλής του Τμήματος Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

«Στόχος των εργαστηρίων είναι να ενθαρρύνουμε τους γονείς και τα παιδιά τους, να καθίσουν, ίσως για πρώτη φορά, στο ίδιο θρανίο και ΜΑΖΙ να εμπλακούν σε πραγματικά σενάρια, για να μάθουν να προφυλάσσονται από τους κινδύνους των κοινωνικών δικτύων», αναφέρει η Δρ. Κτωρίδου. «Θέλουμε αυτή η δράση να γεφυρώσει και να ενδυναμώσει την σχέση εμπιστοσύνης Γονέα-Παιδιού έτσι ώστε ΜΑΖΙ να μάθουν πως να καταπολεμούν αυτούς τους κινδύνους», καταλήγει.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει παρουσιάσεις και ανοικτή συζήτηση από εκπροσώπους του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, του Γραφείου καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, του Cyberethics Κύπρου, του Οργανισμού CYTANET, του Οργανισμού ΙΕΕΕ Cyprus Section, του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού, του Ιδρύματος Εκπαίδευσης και Ενδυνάμωσης Νεολαίας, της Cyprus Computer Society, του Συνδέσμου Φοιτητών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του Ινστιτούτου Neuroscience and Technology Κύπρου, και του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στη Οικογένεια, που είναι και οι υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Διαδικτύου 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα