Για πωλήσεις οπλισμού στην Κύπρο από το Ισραήλ μίλησε «βουλευτής» του ΚΕΕ

Το Ισραήλ έχει αρχίσει να κατασκευάζει ένα σύστημα αεράμυνας για την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστήριξε ο «βουλευτής» Κερύνειας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χασάν Κιουτσούκ στο τουρκικό κανάλι Haber 7.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο κ. Κιουτσιούκ ανέφερε πως «η ισραηλινή διοίκηση άρχισε να κατασκευάζει το σύστημα αεράμυνας Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος) για τη νότια Κύπρο (όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες

περιοχές της Δημοκρατίας). Επιπλέον, θα δοθούν στους Ελληνοκύπριους εκτοξευτές πυραύλων και κυρίως άρματα μάχης Merkava», είπε. Πρόσθεσε ότι «οι Ελληνοκύπριοι έχουν διαθέσει μυστικό κονδύλι 900 εκατομμυρίων δολαρίων από τον προϋπολογισμό για το έργο αυτό».

Υποστήριξε ότι «επιχειρείται να περικυκλωθεί με έναν πολυδιάστατο κύκλο ο βορράς», εννοώντας τα κατεχόμενα. «Οι μέθοδοι που επιχειρούνται για την κατάληψη των εδαφών μας με δόλια μέσα, οι μέθοδοι που επιχειρούνται για την υφαρπαγή της θαλάσσιας 'δικαιοδοσίας' μας στη Μεσόγειο και του 'πλούτου μας' σε υδρογονάνθρακες, καθώς και οι απειλές κατά της οικονομίας μας είναι άλλα εργαλεία αυτής της πολιορκίας», πρόσθεσε.

Σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος αυτός θα πρέπει να γίνει αντιληπτός στα αρχικά στάδια, ο κ. Κιουτσούκ ανέφερε ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στη δήλωση και την ευαισθησία του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Ωστόσο, πρέπει να διευκρινίσουμε ορισμένα ζητήματα σχετικά με την εν λόγω δήλωση. Πρώτα απ' όλα, πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι Εβραίοι ακολουθούν μια ύπουλη στρατηγική όσον αφορά την Κύπρο. Σχεδόν όλοι οι Εβραίοι που αγοράζουν γη στην 'τδβκ' δεν έχουν ισραηλινά διαβατήρια. Είναι γενικά Εβραίοι που κατέχουν ρωσικά, γερμανικά, βρετανικά, αμερικανικά, τουρκικά, ακόμη και ιρανικά διαβατήρια. Από αυτή την άποψη, η κατανομή των αγοραπωλησιών γης είναι πολύ διαφορετικής φύσης. Εκτός από την πτυχή του εποικισμού, υπάρχει και μια άλλη πτυχή που παραλύει την οικονομία μας. Εβραϊκές εταιρείες προσπαθούν να οδηγήσουν σε κατάρρευση την κυπριακή οικονομία με ένα σύστημα που βασίζεται στη ράντα. Η κοινωνική μας δομή αντιμετωπίζει επίσης την απειλή της παράλυσης», ανέφερε.

Γίνονται προσπάθειες παραγωγής πολιτικής επιρροής και ο κοινωνικός ιστός απειλείται σοβαρά, πρόσθεσε. Επειδή οι Εβραίοι αποικίζουν αυτά τα εδάφη, ανέφερε. «Ο εξοπλισμός της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ένας άλλος δακτύλιος της πολιορκίας. Πρωταρχικός στόχος του Ισραήλ είναι να καταλάβει την Κύπρο με τη μέθοδο της ήπιας ισχύος, αποκτώντας την οικονομική ισχύ και αγοράζοντας τα εδάφη της. Αν δεν το πετύχουν αυτό, ξέρουμε ότι δεν θα διστάσουν να εφαρμόσουν τη μέθοδο της Γάζας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα