Για άλλες 3 ημέρες υπό κράτηση «υπουργός» στα κατεχόμενα για «πλαστά πτυχία»

Για άλλες 3 ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του πρώην «υπουργού παιδείας» και «αναπληρωτή προέδρου» του «διοικητικού συμβουλίου» του «πανεπιστημίου υγείας και κοινωνικών επιστημών Κύπρου (KSTU)», Κεμάλ Ντουρούστ, για την υπόθεση των πλαστών διαβατηρίων.

Η σύζυγός του, Μεράλ Ντουρούστ αφέθηκε με εγγύηση ελεύθερη ως ύποπτη για κατοχή πλαστού πτυχίου από το εν λόγω «πανεπιστήμιο».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ντουρούστ

μεταφέρθηκε σήμερα εκ νέου στο «επαρχιακό δικαστήριο» Μόρφου, όπου είναι η έδρα του «πανεπιστημίου που φέρεται να εξέδιδε τα πλαστά πτυχία, ενώ η κ. Ντουρούστ στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας, όπου διαμένει το ζεύγος.

Ο Κεμάλ Ντουρούστ αντιμετωπίζει κατηγορίες για «έκδοση πλαστών εγγράφων, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, υποκίνηση έκδοσης πλαστών εγγράφων και ξέπλυμα προϊόντων εγκλήματος»

Δίνοντας νέες λεπτομέρειες για την έρευνα στο «δικαστήριο», η «αστυνομική ανακρίτρια» υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, διαπίστωσε ότι ο Ντουρούστ απέκτησε με δόλο συνολικά 926.286 TL, προσποιούμενος ότι πουλούσε υπηρεσίες στο «πανεπιστήμιο» με 19 τιμολόγια που ανήκουν σε 6 διαφορετικές εταιρείες.

Ο συλληφθείς για την ίδια υπόθεση, Σερντάϊ Γκιουντούζ είπε ότι με εντολή του Ντουρούστ το ποσό των 140.000 ΤΛ από δίδακτρα φοιτητών, δεν μπήκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του «πανεπιστημίου», αλλά σε λογαριασμό δύο υπαλλήλων του ιδρύματος.

Επίσης, εταιρεία στο όνομα του Κεμάλ Ντουρούστ με την ονομασία HA-OS, ενοικίασε δύο κτήματα, το ένα για 24.000 δολάρια και το άλλο για 12.000 δολάρια, στο «πανεπιστήμιο» χωρίς την έγκριση του «διοικητικού συμβουλίου» του ιδρύματος.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη πρώην «υπουργού» για τα «πλαστά διπλώματα» στα κατεχόμενα

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα