Μέτσολα: Μπορούν οι Ουκρανοί να συνεχίσουν να βασίζονται στην Ευρώπη

Μπορούν οι Ουκρανοί να συνεχίσουν να βασίζονται στην Ευρώπη, ανέφερε τη Δευτέρα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με αφορμή την δεύτερη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του Σώματος η κ. Μέτσολα, αναφέρθηκε στα δύο έτη από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι ήταν ένα πόλεμος που κανένας δεν ήθελε, ούτε προκάλεσε, αλλά τον οποίο κλήθηκε η Ευρώπη να αντιμετωπίσει από κοινού.

Αναφέρθηκε

στη συνάντηση της στις αρχές του πολέμου, με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμρ Ζελένσκι στην Ουκρανία όπου έγινε μάρτυρας, όπως είπε, των φρικαλεοτήτων του πολέμου. Κατά τις τελευταίες 432 ημέρες συνεχίζονται αυτές οι φρικαλεότητες, είπε, προσθέτοντας πως, ο κόσμος είδε το κουράγιο των Ουκρανών, που «αποτελούν έμπνευση για όλους».

«Μπορείτε να συνεχίζετε να βασίζεστε σε εμάς», είπε η κ. Μέτσολα απευθυνόμενη στον λαό της Ουκρανίας, σημειώνοντας πως η Ευρώπη θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί για να βρεθεί ειρήνη με δικαιοσύνη και για λογοδοσία.

«Προς το συμφέρον των Ευρωπαίων να ψηφίσουν στις εκλογές»

Σημειώνοντας ότι απομένουν περίπου 100 ημέρες μέχρι τις Ευρωεκλογές, η Πρόεδρος του ΕΚ ανέφερε ότι, είναι προς το συμφέρον των πολιτών να ψηφίσουν, αφού όσοι περισσότεροι ψηφίζουν, τόσο ισχυρότερη γίνεται η ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Ευχαρίστησε τους Ευρωβουλευτές για τη δέσμευσή τους να κλείσουν τις νομοθετικές εργασίες που εκκρεμούν, ώστε οι πολίτες να δουν τη διαφορά που κάνει η Ευρώπη, όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα