Γ.Γ ΠΟΕΔ: «Περίεργη η εμπλοκή του Γεν. Ελεγκτή σ΄αυτή την ιστορία»

Ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, καλεσμένος στην εκπομπή, «Πρωτοσέλιδο», μίλησε για την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, αλλά και τις επικρίσεις που δέχεται ο εκπαιδευτικός κόσμος από τον Γενικό Ελεγκτή.

«Η εμπλοκή του Γενικού Ελεγκτή σε αυτή την ιστορία είναι περίεργη», ανέφερε. «Μέχρι του σημείου που ο Γενικός Ελεγκτής είχε δώσει μια έκθεση, είχε καταθέσει την άποψή του για κάποια πράγματα. Ως εδώ όλα καλά και φυσιολογικά. Από εκεί και πέρα είχε ξεκαθαρίσει και το Υπουργείο Παιδείας

στο παρελθόν ότι δεν κάνει εκπαιδευτική πολιτική ο Γενικός Ελεγκτής», τόνισε.

Για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι «όλες αυτές οι ειρωνείες και οι κόντρες πλήττουν τον ίδιο τον θεσμό του Ελεγκτή». Αξίζει να σημειωθεί ότι Παντελής Νικολαΐδης, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ανέφερε ότι δεν ξέρει από πού πηγάζει το μένος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος, όπως τόνισε, είναι «εντεταλμένος της Παγκόσμιας Τράπεζας, τονίζοντας, παράλληλα, ότι δεν έχει πει την αλήθεια στον λαό για εκατομμυρίων στις πλάτες του, ως χρέος».

Αναφορικά με τα όποια νομικά μέτρα ακούγονται ότι θα ληφθούν κατά των εκπαιδευτικών, ο κ. Χαραλάμπους ξεκαθάρισε ότι δεν παραβιάζεται καμία νομοθεσία, αφού αποτελεί ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Σε σχέση με όποια πειθαρχικά μέτρα ενδέχεται να λάβει η κυβέρνηση κατά των εκπαιδευτικών, ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε «αν νομίζουν ότι θα επιβάλουν πειθαρχικά μέτρα σε 13.000 εκπαιδευτικούς, νομίζω ζούμε στον Άρη», εννοώντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ προανήγγειλε προσφυγή στον ILO (Διεθνές Γραφείο Εργασίας) για να καταγγείλουν την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του θεσμικού διαλόγου.

Σε σχέση με τη θέση της κυβέρνησης ότι στις 6 Σεπτεμβρίου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφώνησαν σε ένα κείμενο, ο κ. Χαραλάμπους, το διέψευσε.

«Δεν ζητήσαμε ούτε αυξήσεις ούτε προσαυξήσεις», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε πριν λίγες μέρες με ένα «ναι» να εκτονώσει την κρίση, σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θέλει να υπονομεύσει το δημόσιο σχολείο, παρέπεμψε σε διάφορες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ δεν απέφυγε να σχολιάσει και τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου, τις οποίες χαρακτήρισε ως μεγάλη απαξίωση του εκπαιδευτικού κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα