Η ώρα της τελικής απόφασης γι'απάντηση σε απεργία-Τα ενδεχόμενα

Τα νομικά εργαλεία, που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, για διαχείριση της κρίσης στην παιδεία και για αντιμετώπιση της αυριανής 48ωρης απεργίας, αλλά και νέων κινητοποιήσεων από μέρους των εκπαιδευτικών το επόμενο χρονικό διάστημα, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης, συμβουλευτικού χαρακτήρα, που θα έχει σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης της φετινής σχολικής χρονιάς, αναλόγως των ημερών και των ωρών, που θα χαθούν, καθώς και την αποκοπή μισθών

όσων εκπαιδευτικών απεργήσουν.

Στη λήψη νομικών μέτρων προσανατολίζονται και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, στην περίπτωση, που η κυβέρνηση προχωρήσει σε αποκοπή μισθών, λόγω της απεργίας, οδηγώντας τη σύγκρουση στα άκρα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, δήλωσε στο Σίγμα ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών προτίθενται να καταγγείλουν την κυβέρνηση στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν και προσφυγές σε εγχώρια δικαστήρια.

Στη δίνη της αντιπαράθεσης Κυβέρνησης και εκπαιδευτικών οργανώσεων βρίσκονται οι μαθητές. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα δώσουν σήμερα συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΠΟΕΔ, με την οποία θα ενημερώσουν την κοινωνία για τα αίτια των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα