ΓεΣΥ: Όποιος σταθεί εμπόδιο θα είναι υπόλογος στην κοινωνία

Όποιος βουλευτής ή άλλος πολιτειακός αξιωματούχος τολμήσει να σταθεί εμπόδιο στην έγκριση των συγκεκριμένων κυβερνητικών νομοσχεδίων που βρίσκονται στη Βουλή για το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), θα είναι υπόλογος και απόλυτα εκτεθειμένος απέναντι στην κοινωνία των πολιτών, που έχει απόλυτη ανάγκη αυτήν την κοινωνική μεταρρύθμιση, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΣΕΚ.

«Τα όσα τεκταίνονται τις τελευταίες μέρες γύρω από το θέμα της ψήφισης των σχετικών

νομοσχεδίων, δεν επιτρέπουν καμία σιωπή, γι’ αυτό η ΣΕΚ καλεί όλους τους βουλευτές, (και τους 56), να εγκρίνουν τα νομοσχέδια ώστε να αρχίσει να υλοποιείται το ΓεΣΥ», προστίθεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ακόμα, ότι «η ΣΕΚ, που εδώ και αρκετά χρόνια, άλλοτε μόνη και άλλοτε μετά πολλών, παλεύει για την εισαγωγή ενός καθολικού και μονοασφαλιστικού σχεδίου υγείας, καλεί τους βουλευτές και όλα τα πολιτικά κόμματα να εγκρίνουν τα αυτονόητα, γιατί ήδη το υφιστάμενο σύστημα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατέρρευσε προ καιρού».

Οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις γίνονται αυτή την ώρα, προστίθεται, «είτε για ενδιάμεσες λύσεις είτε για άλλα σχέδια, είναι εκ του πονηρού, κρύβουν σκοπιμότητες, εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα και ουσιαστικά παραπέμπουν σε ακύρωση της αναγκαίας κοινωνικής μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας».

«Η ΣΕΚ προειδοποιεί με αυστηρότητα και παρρησία, πως δεν θα αποδεχθεί νέο πισωγύρισμα» και καταλήγει σημειώνοντας ότι «δεκαέξι συνολικά χρόνια μετά την ψήφιση της αρχικής νομοθεσίας για το ΓεΣΥ, κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία του λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα