Γερμανία: Κεκλεισμένων των θυρών από 28 Δεκεμβρίου οι αθλητικές διοργανώσεις

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε την Τρίτη (21/12) πως όλες οι διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται στη χώρα κεκλεισμενων των θυρών.

Ο κορονοϊος και συγκεκριμένα η μετάλλαξη omicron συνεχίζει να επευλάνει στην Ευρώπη. Κυβερνήσεις πολλών χωρών ανακοινώνουν νέα μέτρα, προκειμένου να βάλουν ένα "φρένο" στην μετάδοση του ιού. Ο COVID-19 επηρεάζει καθημερινά και τον αθλητισμό.

Ο καγκελάριος Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε

πως όλες οι αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών από τις 28 Δεκεμβρίου. "Τα μεγάλα events δεν θα επιτρέπεται να γίνονται με κοινό, αυτό ισχύει και στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια" ανέφερε συγκεκριμένα.

Ως πότε θα διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα είναι ακόμη ανοιχτό. Πάντως, η πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Bundesliga στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει μπροστά σε άδεια γήπεδα. Το ίδιο ισχύει και για την Bundesliga 2 και την τρίτη κατηγορία που επανεκκινούν στις 14 Ιανουαρίου.

Η απόφαση αυτή επηρεάζει και τα αθλήματα που γίνονται σε κλειστά γήπεδα. Ο λόγος είναι πως τέτοια αθλήματα βασίζονται στα εισιτήρια, καθώς δεν έχουν μεγάλα τηλεοπτικά συμβόλαια. Πλήγμα θα δεχθεί το πρωτάθλημα ice hockey, όπως και η Basketball Bundesliga. Το πρωτάθλημα χάντομπολ της χώρας επανεκκινεί στις 9 Φεβρουαρίου, επομένως δεν είναι γνωστό ακόμη πώς θα επηρεαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Κεκλεισμένων, 28 Δεκεμβρίου,germania, kekleismenon, 28 dekemvriou