Μελετά και αποφασίζει ο Γ.Ε για τους εμπλεκόμενους στο βίντεο του Al Jazeera

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα  της Δημοκρατίας βρίσκεται η αστυνομική έρευνα για τους εμπλεκόμενους στο βίντεο του Al Jazeera, μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Συλλούρης, Χριστάκης Τζιοβάνης και Ανδρέας Πιττάτζιης.

Η αστυνομία εισηγείται τις ποινικές διώξεις εμπλεκομένων και πλέον ο Γιώργος Σαββίδης καλείται να λάβει αποφάσεις για την υπόθεση.

Τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας για τους πρωταγωνιστές του πολύκροτου βίντεο του Al Jazeera

για τα "χρυσά διαβατήρια" που διέσυρε την Κύπρο διεθνώς, συνοψίζονται σε 40 πολυσέλιδους φακέλους.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας , η διερεύνηση της όλης υπόθεσης δεν ήταν εύκολη καθώς «υπήρξαν πρόσωπα τα οποία κλήθηκαν να προσφέρουν μαρτυρία για την υπόθεση αυτή, τα οποία βρίσκονταν στο εξωτερικό, έχουν γίνει δικαστικές συνδρομές, υπήρξαν τεκμήρια που έχουν παραληφθεί για επιστημονικές εξετάσεις για τα οποία υπήρξαν και κάποια προβλήματα στα δικαστήρια.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται όλα ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει για την έκβαση της υπόθεσης».

Η αστυνομία εισηγείται ποινικές διώξεις εμπλεκομένων, πλην όμως ο Γενικός Εισαγγελέας θα καθορίσει ποιοι θα διωχθούν και για ποια αδικήματα.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ανδρέους «έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις με τη νομική υπηρεσία και τους ανακριτές όσον αφορά θέματα, που αφορούν λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής και τον τρόπο διερεύνσησης.

Η τελευταία έχει γίνει πριν μια βδομάδα».

Την προώθηση των φακέλων της υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα έφερε στο φως ο Μιχάλης Χατζηβασίλης στον "Φιλελεύθερο".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μελετά, Γ Ε, Al Jazeera,meleta, g e, Al Jazeera