Γερμανία: Αναστέλλει πιστοποίηση Nord Stream 2 μετά τις εξελίξεις σε Ουκρανία

Η Γερμανία ανακοίνωσε πως αναστέλλει την πιστοποίηση του Nord Stream 2, μία μέρα μετά την αναγνώριση, από τη Ρωσία, των Λαϊκών Δημοκρατικών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.

Όπως γνωστοποίησε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, σταματά άμεσα η διαδικασία.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο Σολτς επεσήμανε πως δεν μπορεί να δοθεί το «πράσινο φως» στον αγωγό φυσικού αερίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα ο

Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε την επιβολή άμεσων κυρώσεων στη Ρωσία και στάθηκε, δε, στο «πλήρες πάγωμα», όπως είπε, του αγωγού.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αναγνώριση της ανεξαρτησίας Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, με τη ρωσική πλευρά να επισημαίνει πως η απόφαση ήταν αναγκαία λόγω της κλιμάκωσης της βίας, από πλευράς Κιέβου, στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Πούτιν επεσήμανε πως είναι βέβαιο ότι θα επιβληθούν κυρώσεις, αλλά τόσο αυτός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε πως οι κυρώσεις θα επιβάλλοντας ούτως η αλλιώς.

Ο Nord Stream 2 επρόκειτο να μεταφέρει αέριο από τη Σιβηρία στους καταναλωτές στη δυτική Ευρώπη, μέσω Γερμανίας. Τα έργα έχουν ολοκληρωθεί εδώ και διάστημα, αλλά αναμενόταν η τελική έγκριση από τη γερμανική Ρυθμιστική Αρχή.
 

Διαβάστε επίσης:

LIVE: Σε συναγερμό η Δύση μετά την αναγνώριση Ντόνετσκ-Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα

Ανάλυση: Ποιος είναι ο τελικός στόχος του Πούτιν - Μέχρι πού θα φτάσει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Αναστέλλει, Nord Stream 2, Ουκρανία,germania, anastellei, Nord Stream 2, oukrania