Γερμανία - ΗΠΑ επαναπατρίζουν πολίτες τους από την Ουχάν

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, δήλωσε πως αναμένει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με τις αρχές στο κρατίδιο της 'Εσσης τις επόμενες ώρες προκειμένου να δρομολογηθεί η απομάκρυνση Γερμανών πολιτών από την Κίνα, λόγω του ξεσπάσματος ενός νέου κοροναϊού.

Ο Σπαν δήλωσε πως η Γερμανία θέλει να επαναπατρίσει Γερμανούς πολίτες από την Ουχάν --την κινεζική πόλη απ΄όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού-- και την επαρχία Χουμπέι το ταχύτερο δυνατό, αλλά θέλει να διασφαλίσει ότι η απομάκρυνση θα είναι καλά προετοιμασμένη προτού οι εκκενωθέντες μεταφερθούν

στην Φρανκφούρτη, πρωτεύουσα της Έσσης.

«Είμαστε ως εκ τούτου σε στενή επαφή με τις αρχές της Έσσης προκειμένου να υπάρξει μια λύση ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στις αρχές εκεί και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε τις επόμενες ώρες έτσι ώστε το αεροπλάνο να μπορέσει να απογειωθεί γρήγορα», είπε ο Σπαν.

Στο μεταξύ, περίπου 210 πολίτες των ΗΠΑ μεταφέρονται από την κινεζική πόλη Ουχάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο.

Οι επιβάτες από την Ουχάν θα ελέγχονται διεξοδικά πολλές φορές και η κατάστασή τους θα αξιολογείται κατά την άφιξή τους στην Καλιφόρνια, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΟΥ: Εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν εάν θα απομακρύνουν πολίτες από τις περιοχές της επιδημίας

Εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν εάν θα απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γεμπρεγεσούς και υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι συζήτησαν μέτρα στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών εναλλακτικών ως προς την απομάκρυνση αλλοδαπών «εάν υπάρχουν τρόποι να φιλοξενηθούν και να προστατευθεί η υγεία τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς στο Reuters.

«Εάν οι χώρες θέλουν να απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Ουχάν, η θέση του ΠΟΥ είναι ότι πρόκειται για ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσουν οι κυβερνήσεις τους», δήλωσε ο Γιασάρεβιτς απαντώντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερώτημα που του τέθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα