Γεννηματά: Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα

Οι Έλληνες έχουν να αντιμετωπίσουν την προσφυγική και την οικονομική κρίση και είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα, όχι μόνο των πολιτικών δυνάμεων, αλλά του ελληνισμού, διεμήνυσε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στη Λευκωσία, η κ. Γεννηματά ευχήθηκε το συντομότερο δυνατόν

να κλείσουν οι πληγές της Ελλάδας και να γιορτάζουν τις επόμενες επετείους, κάτω από άλλες συνθήκες.

Όπως είπε ενωμένες οι πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνισμός πρέπει να βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο, που βιώνει σήμερα, σημειώνοντας ότι έχουν υποχρέωση να εξασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για τις νέες γενιές της πατρίδας τους.

“Γιατί έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για τις νέες γενιές της πατρίδας μας. Εύχομαι το συντομότερο δυνατόν να κλείσουν οι πληγές μας και να γιορτάζουμε τις επόμενες επετείους κάτω από άλλες συνθήκες, να βγάλουμε τη χώρα μας από το αδιέξοδο που βιώνει σήμερα”, ανέφερε.

Αναφερόμενη στην επέτειο της 25ης Μαρτίου είπε: “Η ημέρα σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους αγωνιστές του 1821, γιατί με τη θυσία και τον αγώνα τους, είμαστε εμείς σήμερα λεύτεροι.

Ο ελληνισμός από την Κύπρο, την Κρήτη, τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εμπνευσμένο από τις αξίες και τις αρχές του διαφωτισμού, την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη”.

Σημείωσε ότι “αυτές τις αρχές και τις αξίες καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα και εγρήγορση απέναντι στην τρομοκρατία, το φανατισμό και τη βία”, για να προσθέσει ότι “οι Έλληνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα την προσφυγική κρίση την οικονομική κρίση και είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα όχι μόνο των πολιτικών δυνάμεων, αλλά του ελληνισμού”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα