Ηλιοφώτου: Xωρίς μίζες η διαπραγμάτευση με Green Dot

Η καταφυγή στην σκανδαλολογία είναι βραχυπρόθεσμη επένδυση και γίνεται μπούμερανγκ για αυτούς που την χρησιμοποιούν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τέως Δήμαρχος Στροβόλου Σάββας Ηλιοφώτου, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την Green Dot.

Ο κ. Ηλιοφώτου σημειώνει πως την πρώτη διαπραγμάτευση με την Green Dot την έκανε ο ίδιος ως Δήμαρχος Στροβόλου, και εν πολλοίς εξ ονόματος όλων των δήμων, οι οποίοι ανάμεναν το αποτέλεσμα για να προχωρήσουν στις δικές τους συμφωνίες με την Green Dot.

διαπραγμάτευση ήταν σκληρή, πήρε πολύ χρόνο, και ήταν πλήρως μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Έγινε με την καθοδήγηση και βοήθεια νομικών και οικονομικών συμβούλων και του γραφείου του Γενικού Ελεγκτή. Χωρίς μίζες και χωρίς βρώμικες συμπεριφορές από αυτές που αναδύονται μέσα από το αποχετευτικό και τα ΧΥΤΑ! Τόσο ο Διευθυντής της Green Dot όσο και το Διοικητικό της Συμβούλιο, ήσαν κύριοι και άψογοι σε όλα, σε όλη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Σε κανένα σημείο δεν διαπίστωσα ότι είχαν πρόθεση να δολιεύσουν το δημόσιο", προσθέτει ο κ. Ηλιοφώτου.

Επισημαίνει πως "αδυναμία της διαδικασίας ήταν το ότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός, όπως δεν υπάρχει και μέχρι τώρα", και πως "για αυτό δεν είχε ευθύνη ούτε η μια, ούτε η άλλη πλευρά".

O κ. Ηλιοφώτου κάνει λόγο και για "ένα νομικό πλαίσιο με αρκετά αδιευκρίνιστα και γκρίζα σημεία", σημειώνοντας πως το στοιχείο αυτό λήφθηκε υπόψη στην διαπραγμάτευση. "Έπρεπε να ξεκινήσουμε από κάπου λογικά και στην πορεία θα υπήρχε η δυνατότητα διόρθωσης τυχόν αδυναμιών που μπορεί να είχε η πρώτη συμφωνία.Αυτό επαφιόταν στην κάθε τοπική αρχή ξεχωριστά να το πράξει στην συνέχεια. Δηλώνω, υπεύθυνα, ότι ευτυχώς που υπήρξε η Green Dot, γιατί μέχρι σήμερα οι τοπικές αρχές θα έψαχναν ακόμα την ανακύκλωση!", αναφέρει.

Προσθέτει πως "τα όσα λέχθησαν στην Πάφο μέσα σε μια ατμόσφαιρα δύσοσμη από τα σκάνδαλα είναι κατανοητά. Με κανένα τρόπο όμως δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό να τυλίγουν όλους, δίκαιους και άδικους και να πλήττουν γενικά και αόριστα ανθρώπους και υπολήψεις, γιατί μια τέτοια συμπεριφορά δεν εξυπηρετεί τη δικαιοσύνη.Τίποτα δεν εξυπηρετεί στην ουσία", αναφέρει.

`Οπως επισημαίνει, "υπάρχουν πολλοί έντιμοι άνθρωποι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό βίο και χρειάζεται προσοχή στο τι λέμε και στο τι κάνουμε. Ειδικά χρειάζεται προσοχή από ανθρώπους που όντως συνέβαλαν στην τιμωρία διεφθαρμένων, διότι όταν παίρνουν ανεξέλεγκτη πορεία, υποβαθμίζουν τον ίδιο το λόγο τους ακόμα και εκεί που θα έχουν δίκαιο. Χρειάζεται προσοχή γιατί ο δρόμος προς την κάθαρση θα είναι μακρύς", καταλήγει ο κ. Ηλιοφώτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα