Γεν.Εισαγγελέας:Ουδέποτε προέτρεψα τον ΠτΔ να διορίσει ερευνητική

Παρέμβαση στο Μεσημέρι και Κάτι έκανε ο Γενικός Εισαγγελέας δίδοντας απάντηση στα όσα αναφέρονται στην συνέντευξη του ΠτΔ στον Πολίτη. Συγκεκριμένη ερώτηση που τέθηκε στον Πρόεδρο, θέλει τον Γενικό να καλεί τον ΠτΔ να διορίσει ερευνητική επιτροπή για τους Δικαστές του Ανωτάτου.

Ο Εισαγγελέας ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη ερώτηση περιλαμβάνει ψευδές στοιχείο σύμφωνα με το οποίο προέτρεψα ΠτΔ να διορίσει ερευνητική.
Εκείνο που είχα πει σε 2 συνεντεύξεις είπα ότι δεν ήμουν εγώ το κατάλληλο πρόσωπο για διορισμό επιτροπής. Κατάλληλο πρόσωπο

θα ήταν το Υπουργικό. Ουδέποτε προέτρεψα είτε τον ΠτΔ είτε το Υπουργικό σε διορισμό τέτοιας επιτροπής που δεν συνίσταται σύμφωνα με την δική μου γνώμη», ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα του Ανωτάτου και την επερχόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση, ο Γενικός είπε ότι αυτό «ήταν αντικείμενο διαβούλευσης εκτελεστικής εξουσίας με Ανώτατο αλλά και άλλων φορέων που συμμετέχουν σε επιτροπή μεταρρύθμισης, στην απουσία Νομικής Υπηρεσίας. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε νομοσχέδια, αφού αυτό επελέγη ως διαδικασία».

«Δεν είναι ευθύνη του ΓΕ να εισαγάγει πολιτικές μέσω νομοθετημάτων. Ευελπιστώ όμως ότι οι νέες ρυθμίσεις θα επιφέρουν τομές ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την πλήρωση της θέσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ο Κώστας Κληρίδης θέλησε να διευκρινίσει ότι έγινε κάποια διαβούλευση με τον ΠτΔ μετά από δική του παράκληση, αναφορικά με το θέμα αυτό. είναι προς τιμήν του ΠτΔ ότι απευθύνθηκε στον ΓΕ, είπε ενώ είναι δικό του αποκλειστικά, συνταγματικά δικαίωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα