Γεμίζουν οι χριστουγεννιάτικες αγορές στις Βρυξέλλες παρά το κρύο

Σε γιορτινούς ρυθμούς βρίσκονται οι Βρυξέλλες, με την βελγική πρωτεύουσα και πρωτεύουσα των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει στολιστεί στα κυριότερά της σημεία, με τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες να εισρέουν σε μεγάλους αριθμούς στην Γκραν Πλας, στο κέντρο της ιστορικής πόλης.

Μεγάλες χριστουγεννιάτικες αγορές έχουν στηθεί και φέτος μεταξύ άλλων στην κεντρική Πλατεία Μπουρς (όπου βρίσκεται το παλιό Χρηματιστήριο των Βρυξελλών) καθώς και στην πλατεία της Σαν Κατρίν, η οποία είναι

χτισμένη πάνω στο Παλιό Λιμάνι της πόλης, το οποίο τη συνέδεε με τη θάλασσα μέσω καναλιών μέχρι τον 19ο αιώνα.

Οι φωταγωγημένες χριστουγεννιάτικες αγορές αποτελούν μια ευχάριστη ανάπαυλα για τους κατοίκους, καθώς ήδη έχει προαναγγελθεί η απαγόρευση των θερμαστρών εξωτερικού χώρου σε δημόσιους χώρους, δηλαδή και έξω από καφέ και μπαρ από τις αρχές του έτους, παράλληλα με μέτρα μείωσης της φωταγώγησης γραφείων και επιχειρήσεων. Κάποιες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζουν ανάλογα μέτρα.

Από τις γιορτές δεν λείπει και το συνηθισμένο φαινόμενο των βελγικών συντεχνιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες προκαλούν καθυστερήσεις στους ταξιδιώτες. Την περασμένη Παρασκευή, αστυνομικοί και από τις τέσσερεις συντεχνίες του κλάδου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στα αεροδρόμια του Ζάβεντεμ (το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης) και του Σαρλρουά (νότια των Βρυξελλών), χωρίς ωστόσο να προχωρούν σε απεργία, ενώ μοίρασαν φυλλάδια στους ταξιδιώτες στα οποία εξηγούν τα αιτήματά τους.

Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα καθώς, όπως έχει ανακοινωθεί, η ετήσια παράδοση των πυροτεχνημάτων για τους εορτασμούς της αλλαγής του χρόνου επιστρέφει τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, μετά από δύο χρόνια, καθώς δεν εκτοξεύονταν επίσημα πυροτεχνήματα λόγω της πανδημίας από το 2019.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας οι κάτοικοι εκτόξευαν τα δικά τους πυροτεχνήματα, πρακτική που οι αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν φέτος από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία δημόσιων μεταφορών MIVB έχει ανακοινώσει επίσης πως μετρό, τραμ και λεωφορεία θα είναι δωρεάν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με επιπρόσθετα δρομολόγια μέχρι νωρίς το πρωί της 1ης Ιανουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
βρυξέλλες, χριστουγεννιατικες βιτρινες, βρυξέλλες, αγορες, απεργια, εταιρεία, μετρο, τραμ, λεωφορεια, Πρωτοχρονιά, κυπε, χρηματιστηριο, απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια μετρο, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, δωρεαν, θαλασσα, πυροτεχνηματα, αεροδρομιο, βρισκεται, δρομολογια, εβδομαδα, εταιρεία, λειπει, πρωι, φυλλαδια
Τυχαία Θέματα