Γεγονός το μεγαλύτερο χακάρισμα στην Κύπρο-Στόχος mail σε gov.cy

Πιθανόν το μεγαλύτερο χακάρισμα στην Κύπρο να αποτελεί γεγονός, καθώς φαίνεται ότι χάκερς που πιθανόν να μισθώθηκαν από άλλο κράτος, στόχευσαν και κατάφεραν εισβολή στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία που καταλήγουν σε gov.cy.

Όπως είναι αντιληπτό, τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία που έγιναν στόχος των επιτήδειων χάκερ είναι τα email που χρησιμοποιούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και λειτουργοί.

Όπως σημειώνει

σε δηλώσεις του στο Sigmalive ο ειδικός για θέματα ασφάλειας διαδικτύου Ντίνος Παστός, πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο εγχείρημα στην Κύπρο. Η πρώτη προσπάθεια των χάκερ φαίνεται να μην απέδωσε καρπούς, ενώ αυτή τη φορά η προσπάθειά τους στέφθηκε με επιτυχία.

Ως εκ τούτου, πιθανολογείται ότι αυτή τη φορά οι χάκερ πέτυχαν τον στόχο τους κι έχουν στα χέρια τους αρχεία και άλλα προσωπικά έγγραφα, από κάθε mail που κατάφεραν να πετύχουν είσοδο.

Ο Ντίνος Παστός τόνισε στις δηλώσεις του στο Sigmalive, ότι οι χάκερ φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν πιθανά κενά ασφαλείας που παρουσιάζει το σύστημα. «Η ζημιά έγινε, αυτό που έψαχναν είναι στα χέρια τους», αναφέρει ο κ. Παστός.

Keywords
Τυχαία Θέματα