Γεάδης για μπουφάν σε ελληνόπουλα: Οι αλλοδαποί λαμβάνουν κονδύλια

Σάλος ξέσπασε από την δημοσιοποίηση της είδησης ότι το ΕΛΑΜ μοίρασε μπουφάν σε άπορους μαθητές, δημοτικού σχολείου στην Πάφο, διαχωρίζοντας τα παιδιά σε ελληνόπουλα και μη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, κλήθηκε να σχολιάσει τη σχετική είδηση καθώς λίγο πιο πριν εκπρόσωποι των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

έκαναν λόγο για ρατσιστική ενέργεια.

Ερωτηθείς πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα κι αν όντως το ΕΛΑΜ μοίρασε μπουφάν διαχωρίζοντας τα άπορα παιδιά σε ελληνόπουλα και μη ελληνόπουλα, δήλωσε πως «όσα δεν φτάνει αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

Ο εκπρόσωπος Τύπο του ΕΛΑΜ, θέλησε να εκτοξεύσει τα πυρά του κατά των υπολοίπων κομμάτων κάνοντας αναφορά στα σκάνδαλα και την οικονομική καταστροφή που επέφεραν με τις πολιτικές τους.

Παράλληλα, πρόσθεσε, πως όσα δεν μπορούν να κάνουν τα άλλα κόμματα τα βαφτίζουν «ρατσιστικά» και «φασιστικά».

Κληθείς να διευκρινίσει κατά πόσο υπήρξε διαχωρισμός των μαθητών στη βάση της εθνικότητας για το αν θα λάβουν μπουφάν ή όχι απάντησε λέγοντας ότι το ΕΛΑΜ διαχρονικά στηρίζει τους Έλληνες της Κύπρου.

«Αυτοί που έχουν το πρόβλημα σήμερα, είναι οι συμπατριώτες μας, είναι οι Έλληνες της Κύπρου που μένουν άστεγοι. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι αλλοδαποί που βαφτίζονται ως μετανάστες ή δήθεν ως πρόσφυγες λαμβάνουν τεράστια κονδύλια. Την περασμένη Παρασκευή κατά την ψήφιση των προϋπολογισμών είχαν εγκριθεί 10 εκ. ευρώ για μετανάστες τι στιγμή που δεκάδες συμπατριώτες κοιμούνται στο δρόμο», δήλωσε.

Στην ερώτηση αν το ΕΛΑΜ έθεσε όρο τα 12 μπουφάν να δοθούν μόνο σε ελληνόπουλα, ανέφερε ότι δεν ρωτήθηκε η καταγωγή των μαθητών αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τους επρόκειτο για ελληνοπούλα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, Κατερίνα Χριστοφίδου, επέμεινε, ρωτώντας αν το ΕΛΑΜ θα έδινε τα μπουφάν σε δυο παιδάκια που δεν ήταν ελληνόπουλα με τον κ. Γεάδη να απαντά ως εξής: «Επαναλαμβάνω είχαμε ενημερωθεί για συγκεκριμένο αριθμό μπουφάν και είχαμε πάρει τον συγκεκριμένο αριθμό μπουφάν».

Αντιδράσεις κομμάτων

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις τους το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και η Συμμαχία Πολιτών καυτηριάζοντας την συμπεριφορά του ΕΛΑΜ

ΑΚΕΛ: Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Η κυπριακή κοινωνία έχει μια ξεκάθαρη εικόνα μπροστά της για το πού πραγματικά αποσκοπούν οι «δωρεές» του ΕΛΑΜ

Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας και την έντονη ανησυχία μας σε σχέση με το περιστατικό που έγινε σε σχολείο της Γεροσκήπου όταν το φασιστικό ΕΛΑΜ κατάφερε να διεισδύσει στο συγκεκριμένο σχολείο υπό το πρόσχημα της μεταφοράς βοήθειας στους μαθητές με στόχο την διασπορά ρατσιστικών συμπεριφορών και θέσεων. Από το περιστατικό αυτό προκύπτουν μερικά σοβαρά ζητήματα:

1. Πώς και γιατί επιτράπηκε στο ΕΛΑΜ να βρεθεί στο σχολείο; Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Συναγερμού – Αναστασιάδη είναι η μόνη κυβέρνηση σε όλη την Ευρώπη που συνδιαλέγεται πολιτικά με τέτοιου είδους ακροδεξιά μορφώματα και τους «νομιμοποιεί» στα μάτια της κοινωνίας.

2. Πώς είναι δυνατό να αφήνεται το ΕΛΑΜ να διασπείρει εντός των σχολείων την ρατσιστική του ρητορική η οποία έρχεται σε αντίθεση με το βασικό σκοπό της παιδείας μας και τους πλείστους εκπαιδευτικούς μας στόχους;

3. Πώς προστατεύονται χιλιάδες παιδιά στα σχολεία μας που προέρχονται από μεταναστευτική βιογραφία (που έχουν ένα ή και τους δύο γονείς να προέρχονται από το εξωτερικό) και γίνονται αντικείμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων;

Είναι θετικό ότι ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου αντέδρασε στην ενέργεια του ΕΛΑΜ. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει εξηγήσεις αλλά και να πάρει μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τα παιδιά από ρατσιστικές ενέργειες και τον ρατσιστικό λόγο και θα προστατεύουν τα ανθρώπινα τους δικαιώματα στα σχολεία μας.

Τέλος, η κυπριακή κοινωνία έχει πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα μπροστά της για το πού πραγματικά αποσκοπούν οι «δωρεές» του ΕΛΑΜ».

ΔΗΚΟ: Όνειδος για τον τόπο μας η ρατσιστική συμπεριφορά του ΕΛΑΜ

«Όνειδος για τον τόπο μας η ρατσιστική συμπεριφορά του ΕΛΑΜ», λέει το ΔΗΚΟ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Το πραγματικό του πρόσωπο, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά το ΕΛΑΜ, το οποίο, στο βωμό της προσέλκυσης ψήφων δια της παραπλάνησης, διαχωρίζει τα παιδιά σε ελληνόπουλα και μη.

Η δωρεά ρουχισμού σε σχολείο, μόνο για τα ελληνόπουλα, όπως το ίδιο το ΕΛΑΜ διακήρυξε, αποτελεί ντροπή, πρώτα απ’ όλα για το λαό μας, ο οποίος, όταν κάνει αγαθοεργίες, δεν ξεχωρίζει φυλή και χρώμα.

Ο Ελληνισμός, από τα βάθη των αιώνων και ο Χριστιανισμός, όταν προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας, δεν θέτουν κριτήρια την εθνικότητα και τη θρησκεία, πόσο μάλλον, όταν είναι παιδιά αυτά που χρειάζονται τη βοήθεια μας.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα και μόνο η αναφορά του ΕΛΑΜ σε «μπουφάν για τα ελληνόπουλα», αποτελεί όνειδος για τον τόπο μας και ρατσιστική συμπεριφορά του χειρίστου είδους».

ΕΔΕΚ: Καταδικαστέα και κατακριτέα η πράξη «όνειδος» του ΕΛΑΜ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΕΔΕΚ η οποία σημειώνει:

«Η πράξη «όνειδος» στην οποία κατέφυγε το ΕΛΑΜ όπου διαχώρισε τα παιδάκια του δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου σε ελληνόπουλα και μη ώστε να τους παραχωρήσει μπουφάν, είναι καταδικαστέα και κατακριτέα.

Καμία όμως έκπληξη δεν προκαλεί αυτή η συμπεριφορά αφού προέρχεται από ένα κόμμα που η ρατσιστική του νοοτροπία έχει επιβεβαιωθεί πολλαπλώς. Πολύ περισσότερο, επιβεβαιώνεται και από το ότι το ΕΛΑΜ είναι ένα κόμμα το οποίο αρνείται να καταδικάσει τη Χούντα των Αθηνών και την προδοσία που διέπραξε σε βάρος της πατρίδας μας.

Για ένα σοσιαλιστικό κόμμα όπως η ΕΔΕΚ είναι αυτονόητο πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ζεστασιά, στη μάθηση, στη φροντίδα και στην αγάπη, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκευτικής και εθνοτικής προέλευσης. Αυτό προτάσσει ο σοσιαλισμός και ο ουμανισμός, αυτό προτάσσει η παρακαταθήκη του ελληνικού πολιτισμού.

Η πράξη του ΕΛΑΜ ντροπιάζει τις αρχές και αξίες του ανθρωπισμού».

Συμμαχία Πολιτών: Αναμένουμε τοποθέτηση από το Υπουργείο

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, της Συμμαχίας Πολιτών δήλωσε ότι: «Δεν αποδεχόμαστε τον διαχωρισμό παιδιών ή ενηλίκων αναλόγως καταγωγής, χρώματος, εθνικότητας ή άλλων κριτηρίων. Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας».

Η απάντηση του ΕΛΑΜ

Το ΕΛΑΜ απάντησε στην κριτική με γραπτή ανακοίνωση λέγοντας:

«Από το πρωί, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δέχεται ανήλεη επίθεση σε πολλά ΜΜΕ από κακεντρεχείς δημαγωγούς και διάφορους άλλους «καλοθελητές» που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, γιατί έκανε το μέγα λάθος, κατ’ αυτούς, να παραδώσει μπουφάν σε άπορους μαθητές.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) οφείλει να απαντήσει σε όλους τους κατήγορούς του, που εξυπηρετούν ότι πιο διεφθαρμένο υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, το σαθρό παλαιοκομματικό κατεστημένο, καθώς, το Κίνημά μας δεν έμαθε, ούτε θα μάθει ποτέ να τα «παίρνει», διασπαθίζοντας δημόσιο χρήμα με αδιαφανείς διαδικασίες, αφού δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα, μίζες, διαφθορά, βολέματα και σκοτεινές συμφωνίες.

Αντιθέτως, εμείς μάθαμε να ξοδεύουμε τα χρήματά μας, καθημερινά και όχι προεκλογικά, για να παρέχουμε βοήθεια σε άπορους συμπατριώτες μας.

Αν είναι αδίκημα η παροχή βοήθειας σε όσους ζουν στο όριο της φτώχειας, να δίνουμε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, σχολική ύλη, μπουφάν και τσάντες σε άπορους μαθητές, να καλύπτουμε ιατρικές εξετάσεις, να δωρίζουμε πυροσβεστικά συστήματα σε διάφορες κοινότητες και άλλα πολλά, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ…»

Keywords
Τυχαία Θέματα