ΓΕ: Πάμπολες περιπτώσεις όπου πολίτες ζητούν επιείκεια μετά από πρόστιμα

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για την αναστολή της ποινής 45 ημερών φυλάκισης του 35χρονου για παράβαση των περιορισμών διακίνησης ο Γενικός Εισαγγελέας, απάντησε ότι πρέπει να επιδεικνύεται αυστηρότητα.

Εξήγησε ότι η αυστηρότητα είναι απαράιτητη αφού πρόκειται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και μας αφορά όλους.

Αποκάλυψε ότι από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας επιδεικνύεται αυστηρότητα, ενώ υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις στις οποίες πολίτες ζητούν επιείκεια από την Αστυνομία αλλά και από την Υπηρεσία του όταν τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Εντούτοις, για την περίπτωση του

35χρονου υπήρχαν ιδιάζοντα στοιχεία που δεν λήφθηκαν υπόψη, όπως το γεγονός ότι από την 27η Μαρτίου 2020 (δηλαδή δύο μέρες μετά την υπό αναφορά παράβαση), αυτής της φύσεως αδικήματα τιμωρούνται με εξώδικη ρύθμιση επιβολής προστίμου. Λήφθηκαν, επίσης, υπόψη και άλλοι σχετικοί με την υπόθεση παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι την αναστολή της έκτισης της ποινής φυλάκισης πολίτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 45 ημερών για παράβαση των περιορισμών διακίνησης που επιβλήθηκαν δυνάμει Διατάγματος του Υπουργού Υγείας, αποφάσισε ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, μετά και από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία Κλαυδιά: Αλλάζει καταθέσεις ο 23χρονος- Όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο

Συνεχίζεται η υπόθεση της 19χρονης:Επεισόδιο έξω από το σπίτι Ισραηλινού(pics)

Απεβίωσε από κορωνοιό 47χρονος Κύπριος στη Βρετανία (pic)

Πιάστηκαν να κάνουν πάρτι στη Λεμεσό: «Μέχρι τις δέκα θα κάνω ότι θέλω»

Keywords
Τυχαία Θέματα