ΓΕ: Φόλε και Ζολώτας θα πρέπει να παραδοθούν Κύπρο

Ωσάν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι συλλήψεις δυο εκ των βασικών πρωταγωνιστών στις υποθέσεις Βγενόπουλου και ειδικότερα στην υπόθεση Focus.

Μιχαήλ Ζολώτας και Μιχάλης Φόλε συνελήφθησαν, σε Αθήνα και Ρουμανία αντίστοιχα, βάσει ενεργοποίησης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης το οποίο εκκρεμούσε εναντίον τους μετά από σχετικό αίτημα των Κυπριακών Αρχών.

Ο

Γενικός Εισαγγελέας, κληθείς από το SigmaLive να δώσει την θέση της Γενικής Εισαγγελίας, μετά την εν λόγω εξέλιξη αφού επιβεβαίωσε αρχικά την πληροφορία για την σύλληψη των δυο σε Αθήνα και Ρουμανία, σημείωσε ότι θα πρέπει να παραδοθούν στις Κυπριακές Αρχές για να δικαστούν. Ο Κώστας Κληρίδης, σημείωσε ότι είναι πιθανόν να εγερθούν διάφορες ενστάσεις σχετικά με την εκδίκαση στην Κύπρο. Οι ενστάσεις συνέχισε, θα εξεταστούν από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι εάν δεν εκδοθούν εντός δεκαημέρου στην Κύπρο, τότε θα βρεθούν ενώπιον Ελληνικής Δικαιοσύνης όπου και εκεί θα διαφανεί εντός τριών μηνών το εάν θα εκδικαστούν στην Ελλάδα ή στην Κύπρο.

Keywords
Αναζητήσεις
image folekai
Τυχαία Θέματα