Γάζα: Συνταρακτικές εικόνες απο νεαρούς που κάνουν παρκούρ

Νεαροί, δείχνουν τις ικανότητες τους στο παρκούρ με φόντο την ισοπεδωμένη απο τον πόλεμο Γάζα και τις κατεστραμμένες πόλεις, περιγράφοντας την ανθρωπιστική κρίση στην αιματοβαμμένη γωνιά του πλανήτη.

Mετά τον Βρετανό Καλλιτέχνη, Βanksy, ο οποίος πήγε στη Γάζα και δημοσίευσε ένα 2λεπτο βίντεο-μήνυμα για την καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή, έρχεται ένα νέο βίντεο το οποίο συγκινεί μέσα απο τα βιώματα ενός παιδιού και της ομάδα του.

Ο Abdallah AlQassab και η ομάδα του, περιγράφουν ένα μοναδικό θέαμα που κόβει την ανάσα, με απίστευτες φιγούρες

παρκούρ ανάμεσα σε κατεστραμμένα σπίτια και μπροστά από τα γκράφιτι που δημιούργησε ο ίδιος ο Banksy.

Το παρκούρ στο συγκλονιστικό αυτό εγχείρημα, λειτουργεί ως αφορμή για να αναδεικτούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γάζα, όπως είναι οι άστεγοι, το κομμένο ρεύμα και το μη πόσιμο νερό.

Η αποτελμάτωση των ονείρων τους διαψεύδετε μέσα απο την χαρακτηριστική φράση του Abdallah «Θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα και ονειρευόμαστε πολύ».

Eν κατακλείδι, ο Abdallah και η παρέα του, μας καλούν να ανακαλύψουμε μαζί τους, τις άγνωστες πτυχές μιας «λεηλατημένης» και «ρημαγμένης» Γάζας μέσα απο τα αθώα αλλά συνάμα γεμάτα ελπίδα μάτια τους

«Αν και συμβαίνουν όλα αυτά στη Γάζα εμείς είμαστε εδώ και είμαστε ζωντανοί και το πνεύμα μας είναι πολύ δυνατό. Οπότε ελάτε να ανακαλύψετε τη Γάζα μαζί μας και κάντε την τον προορισμό σας».

Αναφορικά, το παρκούρ, γνωστό και ως «Τέχνη της Κίνησης», είναι μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών.

Εμπόδια, μπορούν να θεωρηθούν τα πάντα, από βράχους, ποτάμια, ή κλαδιά μέχρι τοίχους, πεζούλια ή κάγκελα. Ο όρος παρκούρ προκύπτει από το «Parcours du Combattant», ένα είδος στρατιωτικού αγωνίσματος δρόμου μετ' εμποδίων.

Πηγή: Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα