Φυττής: Η Βουλή καταδικάζει τη βία ενάντια στις γυναίκες

Η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδικάζει “με τον πιο έντονο τρόπο κάθε μορφή βίας ενάντια στις γυναίκες και ως σώμα υποσχόμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμησή της”, όπως σημείωσε ο Προεδρεύων της Βουλής Σοφοκλής Φυττής, σε αναφορά του προ ημερησίας διατάξεως ενώπιον της Ολομέλειας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών.

“Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών γιορτάζεται

ετησίως στις 25 Νοεμβρίου, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που καθιέρωσε τη συγκεκριμένη ημέρα ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στόχος του εορτασμού της είναι η ανάδειξη και η ευαισθητοποίηση για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, ώστε να καταπολεμηθεί το βίαιο αυτό φαινόμενο”, είπε.

Ανέφερε ότι “η βία κατά των γυναικών έχει πολλές μορφές, σεξουαλική, σωματική και ψυχική ή συναισθηματική και βρίσκεται παντού, στο σπίτι, στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο”, προσθέτοντας ότι “παράλληλα, δεν περιορίζεται σε γυναίκες με συγκεκριμένο οικονομικό ή μορφωτικό επίπεδο ή κοινωνική τάξη και μέρα με τη μέρα τα κρούσματα πληθαίνουν”.

“Στην Κύπρο, η βία στην οικογένεια, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Ισότητας Κύπρου, έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης και οι επιπτώσεις της αντανακλούν κυρίως στις γυναίκες, που συχνά επωμίζονται αυξημένες ευθύνες όσον αφορά στην κάλυψη οικογενειακών υποχρεώσεων”, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα