Φυλάκιση με αναστολή σε οικιακή βοηθό για θανατηφόρο

Η οδύνη και η μη εγωιστική συμπεριφορά που επέδειξε 40χρονη οικιακή βοηθός, για το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο τραυμάτισε θανάσιμα τον 90χρονο εργοδότη της, ήταν η αιτία να γλιτώσει τη φυλάκιση.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσίευμα στον έντυπο Τύπο, η οικιακή βοηθός από τη Σρι Λάνκα, πέρσι, στις 4 Αυγούστου, στην προσπάθειά της να κινηθεί με όπισθεν στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διέμενε με τον εργοδότη της, Νικόλα Ψυλλίδη, τον κτύπησε.

Μάλιστα, σε δεύτερη προσπάθεια να μετακινήσει το όχημα, τον ξανακτύπησε θανατηφόρα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας,

επέβαλε χθες στην 40χρονη, ποινή εξάμηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή και στέρηση της άδειας οδήγησης για οκτώ μήνες. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη τα όσα είπε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, ότι δηλαδή αυτή είχε βγάλει άδεια για να μεταφέρει τον 90χρονο.

Όπως είπε, είχαν καλή σχέση στα έξι χρόνια που τον φρόντιζε, ενώ όταν κατάλαβε τι έκανε τη μέρα του δυστυχήματος, κρατούσε το χέρι του εργοδότη της μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο.

Υπερ της λήφθηκε υπόψη η άμεση παραδοχή της, το καθαρό της ποινικό μητρώο, η μεταμέλειά της και το γεγονός ότι και η ίδια αισθάνθηκε κλονισμό, παραμένοντας στη σκηνή κρατώντας το χέρι του θύματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η 40χρονη έκλαιγε, ενώ, παρόλο που γλίτωσε τη φυλάκιση, παραμένει στη φυλακή, εκτίοντας ποινή για υπόθεση παράνομης παραμονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα