Φρίκη:Τον τύφλωσε η ζήλια και την κλείδωνε νηστική στο σπίτι

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας. Γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα της αρρωστημένης ζήλιας του συντρόφου της, κατήγγειλε ότι ο σύντροφός της την κλείδωσε στο σπίτι και την άφησε νηστική.

Ο άνδρας ζήλευε αφόρητα τη συμβία του, όπως αναφέρεται, και γι’ αυτό οδηγήθηκε στο σημείο αυτό. Φρόντιζε να την κλειδώνει στο σπίτι για να μην έρχεται σε οπτική επαφή με κανέναν και άφηνε το σπίτι χωρίς τρόφιμα. Νηστικό έμενε μαζί της και το ανήλικο παιδί της.

Τη σχετική καταγγελία επιβεβαίωσε η Επικεφαλής

του Συνδέσμου Προστασίας για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, Έλενα Κατεΐφη, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση, για σκοπούς προστασίας της ίδιας της γυναίκας.

Τα περιστατικά που καταφθάνουν στον ΣΠΑΒΟ είναι δεκάδες, όπως ανέφερε η κ. Κατεΐφη. Η ίδια παρότρυνε τις γυναίκες να προβαίνουν σε καταγγελίες και να μην φοβούνται. Αρκετά είναι τα σημεία δε, που μπορεί να «ανάψουν» καμπανάκια στις γυναίκες, οι οποίες μπορεί να είναι θύματα ζήλιας ή κακοποίησης και να μην το αντιλαμβάνονται.

Ο υπερβολικός έλεγχος, ο περιορισμός της ελευθερίας, αλλά και ο διαδικτυακός έλεγχος, είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορεί να κινητοποιήσουν μια γυναίκα προκειμένου να απευθυνθεί για βοήθεια στον Σύνδεσμο.

Βία δεν είναι μόνο η σωματική, αλλά και η λεκτική, όπως επεσήμανε η κ. Κατεΐφη. Όλες οι περιπτώσεις που χειρίζεται το ΣΠΑΒΟ είναι σοβαρές και τυγχάνουν του ίδιου χειρισμού, τόνισε.Περαιτέρω στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου αναφέρουν ότι το 2017 ένα ποσοστό της τάξης του 74% των θυτών ήταν Ελληνοκύπριοι.

Στο ΣΠΑΒΟ λειτουργεί 24ωρη γραμμή στήριξης, το 1440.

Keywords
Τυχαία Θέματα