Φρέναρος: Βλάβη στο δίκτυο της ΑΗΚ προκάλεσε τη διακοπή

Βλάβη στο δίκτυο της ΑΗΚ ήταν η αιτία της χθεσινής διακοπής της λειτουργίας του αντλιοστασίου Φρενάρους, με αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής νερού προς τους Δήμους Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας και την Κοινότητα Φρενάρους, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, λόγω της βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ στην περιοχή Δερύνειας - Φρενάρους στις 24/7/2016, ώρα 01:45, διακόπηκε η λειτουργία του αντλιοστασίου Φρενάρους,

με αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής νερού προς τους Δήμους Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας και την Κοινότητα Φρενάρους. Η βλάβη στο δίκτυο της ΑΗΚ αποκαταστάθηκε στις 13:00 της ίδιας ημέρας, οπόταν άρχισε η λειτουργία του αντλιοστασίου και η κανονική παροχή νερού.

«Επισημαίνεται ότι καμία βλάβη δεν υπήρξε στο αντλιοστάσιο Φρενάρους, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ στις ειδήσεις των 8:00 της τηλεόρασης του ΡΙΚ. Το περιστατικό αφορούσε διακοπή της παροχής ρεύματος στην περιοχή Δερύνειας - Φρενάρους, από την οποία επηρεάστηκε και το αντλιοστάσιο Φρενάρους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ΤΑΥ σημειώνει πως σε τέτοιες περιπτώσεις, η διατήρηση ικανοποιητικών αποθηκευτικών χώρων από τους Δήμους είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής για 48 ώρες, σε αντίθεση με την περιοχή των αναφερόμενων Δήμων όπου υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι μόνο για περίπου 4 ώρες.

Σημειώνει επίσης ότι σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία η κατασκευή των αποθηκευτικών χώρων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των οικείων Δήμων και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προειδοποίησε επανειλημμένα στο παρελθόν, για την αδυναμία των υφιστάμενων αποθηκευτικών χώρων να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη παροχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα