Φόβοι για επιθέσεις κυβερνοχώρου από το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να αναπτύξει την ικανότητα πραγματοποίησης επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά βρετανικών στόχων, θα προειδοποιήσει με ομιλία του στο Λονδίνο ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζόρτζ Όσμπορν.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της απειλής αυτής ο κ. Όσμπορν θα ανακοινώσει διπλασιασμό της κρατικής χρηματοδότησης για την πάταξη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, στα 1,9 δισεκατομμύρια λίρες τον χρόνο, έως το 2020.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού εντάσσονται στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει η βρετανική κυβέρνηση στον απόηχο των

τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, κατά τις οποίες υπήρξε ένας Βρετανός νεκρός σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό.

Κατά τον κ. Όσμπορν οι ζωές Βρετανών πολιτών θα βρίσκονταν σε κίνδυνο αν οι τζιχαντιστές αποκτούσαν πρόσβαση και έλεγχο του εθνικού δικτύου ηλεκτροδότησης, της εναέριας κυκλοφορίας ή των νοσοκομείων.

Στην αποψινή φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας στο γήπεδο Γουέμπλεϊ οι Άγγλοι φίλαθλοι θα δουν ένοπλους αστυνομικούς, θέαμα ασυνήθιστο στα αγγλικά γήπεδα. Όλοι οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στις κερκίδες θα κληθούν να τραγουδήσουν τον γαλλικό εθνικό ύμνο με τους στίχους να προβάλλονται στους φωτεινούς πίνακες.

Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει ανακοινώσει σχέδια για αύξηση της χρηματοδότησης των ειδικών δυνάμεων του στρατού, ενώ η Υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι είπε ότι η ασφάλεια σε μεγάλες εκδηλώσεις και στα σύνορα της Βρετανίας θα εντατικοποιηθεί.

Ενίσχυση του προϋπολογισμού έχει εξαγγελθεί και για τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πληροφοριών, ώστε να ενισχυθούν με 1900 πράκτορες.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα