Φοβάται τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro 2016 η Europol


Η Europol, μέσω του διευθυντή της, εκδηλώνει την ανησυχία της για το προσεχές Euro 2016 φοβούμενη το ενδεχόμενο να αποτελέσει στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.



Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Σαμάρα του Ιράκ, με τραγικό απολογισμό 16 νεκρούς μέλη της Λέσχης φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης, ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, κρούει μέσω συνέντευξης του στα γερμανικά ΜΜΕ τον κώδωνα του κινδύνου για το επερχόμενο Euro 2016, εκδηλώνοντας

το φόβο του ότι μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.

"Είναι ένα event που αποτελεί ελκυστικό στόχο για τους τζιχαντιστές τρομοκράτες. Είναι ανησυχητικά εύκολο να επιτεθούν σε στόχους όπως καφέ, ρεστοράν, συναυλιακούς χώρους, είναι μια κατάσταση που θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τις δυνάμεις ασφαλείας. Είναι απολύτως αναγκαίο να ενισχύσουμε τις αντιτρομοκρατικές δυνάμεις για να είναι έτοιμες για τα νέα τρομοκρατικά σενάρια, όπως συνέβη στο Μπατακλάν, στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβρη", υποστήριξε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, στη γερμανική εφημερίδα, "Die Welt".

Υπενθυμίζεται ότι μετά το μακελειό στο Παρίσι, τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία είναι δρακόντεια. Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεκινά στις 10 Ιουνίου με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιούλη. Τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν ματς του τουρνουά βρίσκονται στις Λιλ, Λανς, Παρίσι, Μπορντό, Τουλούζη, Μασσαλία, Νίκαια, Σεντ-Ετιέν και Λιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα