Φουντώνουν οι συζητήσεις για επιστροφή μαθητών-«Προσπάθεια για 1η Μαρτίου»

Λίγα 24ωρα πριν τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για νέες χαλαρώσεις, φουντώνουν οι συζητήσεις για την επιστροφή μαθητών των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης (σ.σ. Γυμνασίων και Α΄και Β΄Λυκείων και Τεχνικών Σχολών), στις σχολικές μονάδες.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ενώ φαίνεται από δηλώσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών φορέων να γίνεται προσπάθεια επιστροφής όλων των μαθητών από την 1η Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος/κορωνοϊός: Την Πέμπτη στο Υπουργικό οι αποφάσεις για χαλαρώσεις

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή, Μεσημέρι

και Κάτι, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου οι αρχικές ενδείξεις που είχαν ενώπιον τους οι εκπαιδευτικοί ήταν πως την 1η Μαρτίου θα επέστρεφαν στις αίθουσες οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου και μέσα Μαρτίου οι μαθητές Γυμνασίου.

«Οι πληροφορίες που φτάνουν πλέον σε εμάς είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια και μια συζήτηση, ώστε να υπάρξει επιστροφή όλων των μαθητών, από την 1η Μαρτίου», είπε ο κος Πολυβίου.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Δευτέρας (22/02) σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου,ερωτηθείς σχετικά με την επιστροφή των μαθητών απάντησε,  πως «αυτό μένει να το δούμε, με βάση τι θα μας πουν τις επόμενες μέρες, αφού έχουν μελετήσει τα νέα δεδομένα, οι ειδικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Υγείας. Περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι κατευθύνσεις, ωστόσο έχω πει ότι επιθυμία μας είναι να δούμε αμέσως και τις υπόλοιπες τάξεις να ενσωματώνονται στα σχολεία».

«Ελπίζω να είναι δυνατόν να έχουμε όλους τους μαθητές στο σχολείο, γιατί κακά τα ψέματα τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εκπαίδευση με φυσική παρουσία μέσα στις τάξεις», είπε ο υπουργός Παιδείας.

Διαβάστε επίσης: Υπ. Παιδείας: Όλοι επιθυμούν την κανονική λειτουργία των σχολείων
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φουντώνουν, #45Προσπάθεια, 1η Μαρτίου,fountonoun, #45prospatheia, 1i martiou