Φουλάρουν βενζίνη τα οχήματά τους στα κατεχόμενα: «Θα έπρεπε να τιμωρούνται»

Καθόλου καινούργια δεν είναι η είδηση ότι συμπολίτες μας φουλάρουν τα οχήματά τους με βενζίνη από τις κατεχόμενες περιοχές, με πρόφαση τις ψηλές τιμές καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε πως οι τιμές στα κατεχόμενα ήταν πάντοτε χαμηλότερες.

«Αυτό συμβαίνει γιατί η Κύπρος ως χώρα που βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει φόρους κατανάλωσης. Χαμηλότερος

δείκτης είναι 16 σεντ το λίτρο, χωρίς να έχει ψηλό όριο. Σαν Κύπρος είμαστε στα 45 σεντ στο λίτρο και σε αυτό μπαίνει και το ΦΠΑ και έχουμε συνολικά 60 σεντ το λίτρο», εξήγησε.

Ο κος Αντωνίου πρόσθεσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποχρεώσει όλες τις χώρες να χρησιμοποιούν 10% βιοκαύσιμα που είναι πιο ακριβά, για την προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ είναι που επιτρέπουμε την παρανομία. Αυτοί που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για καύσιμα δεν έχουν αυτό το ποσοστό στα καύσιμά τους και έρχονται στις ελεύθερες περιοχές, μολύνουν το περιβάλλον, κάτι για το οποίο πληρώνουμε κόστος ώστε να διατηρήσουμε χαμηλά την ρύπανση».

Είπε τέλος πως αυτό από μόνο του έπρεπε να τιμωρηθεί. «Πρώτο γιατί αγοράζουν από τα κατεχόμενα λόγω των τιμών και δεύτερο και πολύ σημαντικό, διότι φέρνουν καύσιμα που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις της ΕΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα