SOS από τους Καμπίτες: «Επειδή είμαστε μακριά πρέπει να πεθάνουμε;»

SOS εκπέμπουν οι κάτοικοι την ορεινής περιοχής Κάμπου της Τσακίστρας, αφού όπως ανέφερε μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο κοινοτάρχης της περιοχής, Σωτήρης Αντωνίου, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην πρόσβασή τους στο ιατρικό κέντρο.

«Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτό από τότε που δημιουργήθηκε το ΓΕΣΥ. Πριν το ΓΕΣΥ είχαμε καθημερινά γιατρό και νοσηλευτή στο κέντρο υγείας στην περιοχή. Τώρα έχουμε ένα γιατρό δύο φορές τη βδομάδα μέχρι τις 14:00.  Έχουμε έναν νοσηλευτή που εδρεύει στην περιοχή  από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή επίσης μέχρι τις 14:00  Δηλαδή εμείς από  τις 14:00 

μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας είμαστε ακάλυπτοι. Έχουν συμβεί πολλά περιστατικά. Η κατάσταση είναι απελπιστική», ανέφερε.

Σημείωσε πως, βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την Κυβέρνηση. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει απόφαση για να δημιουργηθεί κέντρο ασθενοφόρων στην περιοχή μας αλλά δεν ξέρουμε τι γίνεται.  Αυτή τη στιγμή εμείς πληρώνουμε ΓΕΣΥ από την πρώτη μέρα και ΓΕΣΥ δεν είδαμε».

Ο κος Αντωνίου πρόσθεσε πως, «ο νοσηλευτής μας ζήτησε άδεια αλλά δεν βρήκαν άτομο να τον αντικαταστήσουν. Τι θα γίνει με τους πολίτες των περιοχών αν δεν έχουμε νοσηλευτή;Κάλεσαν τον γιατρό μας να φύγει από τον Κάμπο και να πάει στην Ευρύχου γιατί υπήρξε πρόβλημα. Δεν μπορούσαν να στείλουν γιατρών από τη Λευκωσία; Είτε 200 είτε 1 αφού πλερώνουμε ΓΕΣΥ θα πρέπει να έχουμε δικαίωμα στην υγεία. Τι σημαίνει ότι εμείς που είμαστε μακριά πρέπει θα πεθάνουμε;», πρόσθεσε. 

Πολλά είναι τα καθημερινά περιστατικά. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχης της περιοχής, κάτοικοι υπέστησαν εγκεφαλικό  και το ασθενοφόρο έκανε 1 ώρα να έρθει από την Ευρύχου ενώ σε άλλη περίπτωση έκαναν τρεις ώρες». Ο κος Αντωνίου είπε πως, απέστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας. «Αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα κινηθούμε νομικά ή θα διαμαρτυρηθούμε. Είναι καλοκαίρι τι θα γίνει εάν συμβεί κάτι σοβαρό;».

Η θέση του ΟκΥΠΥ 

Μιλώντας επίσης στην Πρώτη Εκπομπή ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου σχολίασε  πως «πρόκειται για απομακρυσμένη περιοχή. Στον Κάμπο υπάρχει κέντρο υγείας. Ο γιατρός δεν είναι εκεί για να αντιμετωπίσει έκτακτα. Δεν στελεχώνεται 24ώρες το 24ωρο, πρόκειται για Προσωπικό Γιατρό των κατοίκων.

Η προσπάθειά μας είναι να δημιουργηθεί  σταθμός ασθενοφόρων στην περιοχή με νοσηλευτές και διασώστες. Είμαστε σε συζήτηση και δεν αμφισβητεί κανείς τις ανάγκες που έχει η περιοχή», είπε ο κ.Χαριλάου. 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα